Skip to content

PIJPEN: HOE BEGIN JE ERAAN?

VRAAG: Ik ben Fenna, een meisje van 19 jaar en al een tijdje samen met mijn vriend. Mijn vriend vroeg laatst of ik hem eens wil pijpen maar ik heb daar niet veel zin in. Ikvind het best wel vies en beangstigend, want hoe begin je daar in godsnaam aan? Ik durf hem dit alleen niet te vertellen uit schrik dat hij teleurgesteld zal zijn.

meisjeANTWOORD: Veel meisjes vinden het pijpen van een jongen een onaangename gedachte, maar dit is absoluut niet vreemd! Als je het idee om te pijpen niet prettig vindt, hoef je dat niet te doen en kan je proberen om dit met je partner te bespreken. Als je hem eerlijk vertelt hoe je je daarbij voelt, apprecieert hij misschien wel dat je de waarheid spreekt. Het is van groot belang dat je zelf bepaalt wanneer je hier klaar voor bent. Pas dan is het voor jullie allebei leuk.

Voor veel mensen is praten over seks moeilijk. Dit is niet alleen zo voor jonge mensen, maar ook voor volwassenen. Het moeilijke aan praten over seks is het vinden van de juiste woorden. Zoek misschien eerst voor jezelf uit bij welke woorden je je comfortabel voelt. Openlijk praten over jullie seksuele voorkeuren kan veel twijfels wegnemen en zelfs opwindend zijn. Zorg dat jullie zich allebei veilig voelen en neem rustig de tijd om hier met elkaar over te praten.

Als je denkt dat je sperma vies zal vinden, kunnen jullie samen afspraken maken. Allereerst kan het gebruik van een (smaak)condoom jou helpen. Bovendien ben je op deze manier ook beschermd tegen eventuele soa’s. Daarnaast kunnen jullie samen bespreken wanneer en op welke manier je vriend kan klaarkomen. Jullie zouden pijpen kunnen zien als een onderdeel van jullie voorspel. Je vriend hoeft dan niet klaar te komen. Jullie kunnen ook afspreken dat jouw vriend op voorhand aangeeft dat hij gaat klaarkomen. Je kunt dan stoppen met pijpen of het afmaken met je hand of door met elkaar te vrijen. Maak je je zorgen over een eventueel geurtje, dan zouden jullie eerst samen kunnen douchen of daar pijpen.

Mocht je in de toekomst het willen proberen of weten hoe je eraan begint, dan geven we je alvast enkele tips:

  • Bij het pijpen stimuleer je de penis oraal (met de lippen, mond, tong) door eraan te likken, zoenen, zuigen en/of in de mond te nemen. Je kunt de penis ondertussen vasthouden.
  • Je kan ook met één hand de penis vastnemen en met de andere de ballen zachtjes kneden.
  • Net zoals bij elke andere vorm van seks geldt ook hier: iedereen heeft zijn eigen voorkeuren.

Deze vraag is gebaseerd op de 'persoonlijke vragen'-rubriek op deze site en werd oorspronkelijk gepubliceerd in het meinummer 2010 van ZAP Magazine. De vraag is echter fictief en elke gelijkenis met bestaande personen is toevallig.

mei 2010