Skip to content

HOE BEF JE EEN VROUW?

Een echte handleiding bestaat er niet om een vrouw te beffen. Het gaat het makkelijkst als de vrouw ligt, met haar knieën gebogen, terwijl de partner zich tussen haar benen knielt. Dan is het testen wat zij lekker vindt.

beffenTrek zachtjes de schaamlippen een beetje uit elkaar, zodat je geen last hebt van schaamhaar en makkelijk bij de binnenste schaamlippen en clitoris kan.

Je kan het hele gebied in je mond nemen en sabbelen, je tong snel op en neer laten glijden, doen alsof je een lichtknopje aan en uit doet, of op haar clitoris zuigen. Je kan je tong slap houden of hard maken door het puntje te gebruiken. Let op haar reacties om te zien welke methodes succes hebben.

Voor vele vrouwen is het belangrijk dat je niet te snel en te direct te werk gaat. Ze apprecieren dat je zachtjes sensueel aan de slag gaat en door met je tong, mond, lippen en handen haar lichaam en de omgeving van haar vagina te verkennen stilaan de spanning opbouwt. Dit geeft haar de tijd om opgewonden te geraken.

In de clitoris zitten veel zenuwuiteinden geconcentreerd, maar de meeste vrouwen hebben liever niet dat je onmiddellijk de clitoris stevig begint te bewerken. Je kan in het begin ook veel aandacht schenken aan de buitenste schaamlippen en de vagina-opening. In de buitenste schaamlippen bevinden zich de uitlopers van de clitoris en die zijn dus ook erg gevoelig.

Combinaties doen het ook vaak goed: combineer likken met strelen, zuigen met vingeren...Vraag om feedback tijdens het beffen, zodat je beter weet wat je partner opwindt.

Als de vrouw uiteindelijk erg opgewonden raakt, is het handig een zekere regelmaat of ritme in je likbeweging aan te brengen. Als je dezelfde druk en hetzelfde tempo aanhoudt, is de kans groter dat ze tot een orgasme komt. De meeste vrouwen vinden het prettig als de stimulatie van de clitoris tijdens het orgasme aanhoudt. Maar bij sommigen is de clitoris tijdens het orgasme te gevoelig. Algemene druk op het hele gebied is dan prettiger.

In elk geval blijft het belangrijk dat je er met je partner open over praat, want alleen zij kan je vertellen wat ze al dan niet lekker vindt.