Skip to content

HOE KAN IK EEN ORGASME UITSTELLEN?

Mannen komen eerder te vroeg klaar, terwijl vrouwen soms laat of niet klaarkomen. Er zijn verschillende manieren om het orgasme van een man uit te stellen.

orgasmeEen manier die veel gebruikt wordt om een mannelijk orgasme tegen te houden, is aan iets anders denken dan aan seks.

Je kan een ejaculatie ook tegenhouden door je ballen eventjes zelf naar beneden te trekken of dit door je partner te laten doen, net voor je het gevoel hebt dat je gaat klaarkomen. Plaats hiervoor de duim en wijsvinger als een ring om de balzak en trek hem zachtjes even naar beneden.

Wat ook kan helpen is om als man meerdere keren klaar te komen. Je kan dan bijvoorbeeld vòòr de seks in je eentje masturberen. Ofwel kan je na een eerste maal te zijn klaargekomen tijdens de seks, je na een bepaalde recuperatieperiode klaarmaken voor een tweede of zelfs derde rustigere ronde. Omdat je al eens bent klaargekomen, zal een volgende zaadlozing meestal langer op zich laten wachten.

Er bestaan nog twee technieken die erop gericht zijn om je ‘point of no return’ te leren herkennen. Dit is het punt waarop de man klaar is om te ejaculeren. Als hij eenmaal op dit punt is aangekomen, is het al te laat, maar de man kan wel oefenen om de prikkelingen te herkennen die dit punt inleiden en zo zijn orgasme leren uitstellen. Deze technieken zijn de knijptechniek en de stop-start methode.

Lukt dit alles niet dan kan je nog naar de huisarts of seksuoloog. Die kan onderzoeken of er andere dieperliggende oorzaken zijn. Soms kan vroeg klaarkomen duiden op angst voor intimiteit. Door snel te ejaculeren vermijdt men dan als het ware de intieme aspecten van seks.
Het kan ook een gevolg zijn van de gewoonte om seksuele handelingen in gehaaste omstandigheden of onder druk te laten plaatsvinden. Maar eveneens kan het te maken hebben met de stress om aan een bepaald ideaalbeeld te moeten beantwoorden of met spanningen binnen de relatie.
Eerst moet uitgemaakt worden of de aanleiding fysiek is. Is dit niet het geval, dan is verdere therapie misschien de oplossing.