Skip to content

HOE KAN IK MIJN VRIENDIN LATEN KLAARKOMEN?

Dat varieert van persoon tot persoon, het kan door de clitoris te stimuleren en/of door de vagina te stimuleren door penetratie. Ga samen op ontdekking. Ook de sfeer en de omgeving zijn belangrijk.

hoe kan ik mijn vriendin laten klaarkomen?Op welke manier, welke stimulatie je vriendin nodig heeft om tot een orgasme te komen, zal je zelf moeten ervaren.

Je kan met je vingers over de clitoris strelen of er net langs. Soms is de clitoris erg gevoelig en is het alleeen maar lekker als je er niet rechstreeks op maar rond wrijft. Of dat je via de voorhuid indirect de (glans van de) clitoris aanraakt. Je kan je vingers natmaken om de wrijving te vergemakkelijken. Je kan hard of zacht duwen of kleine klopjes geven. Je kan cirkelbewegingen maken, of verticale bewegingen. Je kan met verschillende vingers tegelijk de hele lengte van je binnenste schaamlippen masseren of je enkel concentreren op het knopje bovenaan. Je kan de zone vlak naast de clitoris stimuleren. Je kan tegelijkertijd één of meer vingers in de vagina inbrengen. Je kan ook de clitoris stimuleren door deze te likken, met andere woorden door je vriendin te beffen.

Anatomisch gezien leidt louter het penetreren van de vagina vaak niet tot een orgasme. Dit heeft te maken met het feit dat enkel de vaginamond zenuwuiteinden bevat (en dus kan geprikkeld worden). Binnenin de vagina zitten relatief weinig zenuwuiteinden. Enkel de G-plek bevat meer zenuwbanen, maar die is dan weer niet bij iedere vrouw gevoelig.

Klaarkomen voor een vrouw is dus vaak het resultaat van een combinatie van voldoende voorspel (kussen, strelen, masseren, likken) en prikkeling van de clitoris en het eigenlijke vrijen in een standje waarbij ook de clitoris gestimuleerd wordt zoals bijvoorbeeld het hemelbedstandje of het amazonestandje.

Vergeet zeker niet dat de omstandigheden en de gemoedstoestand ook een erg belangrijke rol spelen. Seks is niet enkel een kwestie van techniek, maar zit ook in het hoofd. Tips: creëer een erotische of romantische sfeer, zorg voor variatie, bedenk spannende spelletjes, vertel mekaars' fantasieën, fluister lieve woordjes of waag je aan 'dirty talk'...Zoek uit waar je vriendin opgewonden van geraakt.