Skip to content

HOE SCHEER IK MIJN SCHAAMHAAR?

Enkele dingen zijn belangrijk: gebruik een goede scheergel en een goed scheermesje. Voor vrouwen: vermijd scheerschuim in de vagina en wees voorzichtig bij de schaamlippen.
 1. Eerst knip je de lange schaamharen kort met een schaar of trimmer. Je scheermesje is hier niet voor gemaakt en wordt snel bot, bovendien doet het onnodig pijn.

 2. scherenNeem hierna een warm bad of douche.De huid voelt dan soepel en zacht aan, waardoor het scheren makkelijker zal gaan.

 3. Koel nu de plek iets af die je wilt scheren.

 4. Gebruik een goede scheerschuim (gel). Niet het schuim of gel waar mannen gezichtshaar mee scheren! Laat het scheerschuim eerst een paar minuutjes inwerken. Zorg dat er geen scheerschuim in de vagina komt.
 5. Gebruik elke keer een nieuw en goed scheermesje (liefst geen wegwerpmesjes).

 6. Scheer in het begin met de haarrichting mee, dit verkleint de kans op huidirritaties (de zogenaamde rode bultjes), ingegroeide haren en een branderig gevoel. Het resultaat wordt echter iets minder glad dan als je tegen de haarrichting in scheert. (Sommige combineren: een keer met de haarrichting mee, de andere keer er tegen in). Je voorkomt ook irritaties door niet vaker dan twee keer hetzelfde stukje te scheren.

 7. Pas op bij het scheren van de schaamhaartjes bij de schaamlippen, doe het heel voorzichtig, zodat je jezelf niet snijdt. Gebruik één hand om de huid strak te trekken. Ook is het handig wanneer je op je hurken gaat zitten. Je kan er beter bij en de huid wordt zo vanzelf strak getrokken (misschien met een spiegel eronder, je kunt dan ook nog zien wat je doet).
 8. Na het scheren maak je alles heel goed schoon. Gebruik hiervoor alleen water en absoluut geen zeep.

 9. Droog alles goed af. Hierna kun je er een neutrale huidbalsem of gewoon baby- of talkpoeder op doen.

 10. Vanzelfsprekend is het dat je je geschoren schaamstreek goed schoonhoudt. Dagelijks wassen met water zonder een krachtige zeep.
  In het begin zal je altijd irritaties voelen. Je huid moet nog aan het scheren wennen. Scheer jezelf regelmatig (om de 3 dagen). Je voorkomt de scherpe stoppeltjes en je huid gaat eraan wennen zodat het op den duur geen of nauwelijks nog jeuk of irritatie oplevert.