Skip to content

HOE MOET IK VINGEREN?

Zorg ervoor dat je vinger voldoende nat is. Gebruik hiervoor een beetje speeksel of glijmiddel. Het kan namelijk heel vervelend zijn als je partner een droge vinger in haar (nog) droge vagina of zijn/haar anus krijgt.

vingerenZorg er ook voor dat je nagels geen scherpe randen hebben.

 

Als je vaginaal wil vingeren, ga niet meteen op zoek naar de clitoris. Zet je aandacht op de plekjes in de omgeving en begin zachtjes te experimenteren. Als je partner wat meer opgewonden is, kan ze het leuk vinden dat jij de clitoris stimuleert.

Kijk hoe ze reageert: Sommige vrouwen verkiezen één of meerdere vingers in de vagina en extra stimulatie aan de g-plek.

Sommige vrouwen vinden dan weer directe stimulatie van de clitoris leuk. Je kan dan het 'clitoriskapje' (stukje huid dat over de clitoris ligt) wat omhoog brengen door met ring- en wijsvinger voorzichtig de binnenste schaamlippen naar boven te duwen. Met een andere vinger kan je dan de clitoris stimuleren. Hiervoor gebruik je best je andere hand.

Sommige vrouwen en mannen houden ook van stimulatie van de anus. Pak het heel voorzichtig aan. Let op de aanwijzingen van je partner of je niet te ver gaat. Zorg er zeker voor dat je vinger voldoende nat is (gebruik speeksel of glijmiddel).
Breng na het anaal vingeren nooit dadelijk een vinger in de vagina van je partner, op die manier kan je immers makkelijk een soa overdragen. Was na het anaal vingeren je handen.
Je kan de zone rond de anus aanraken ofwel voorzichtig een natte vinger in de anus brengen.

Let op: Er zijn geen algemeen geldende regels voor goed vingeren. Elke vrouw is anders. Veel hangt ook af van wat ze zichzelf geleerd heeft tijdens het masturberen.