U bent hier

/
Waarom ben ik besneden?
Penis
Waarom ben ik besneden?

Statusbericht

  • Something wen\t wrong.Ontbrekende bundeleigenschap bij de entiteit van het type node.
  • Something wen\t wrong.Ontbrekende bundeleigenschap bij de entiteit van het type node.
waarom-ben-ik-besneden
Advies van de sekscoach

Toen ik nog klein was, hebben mijn ouders mij laten besnijden (en ik ben niet joods). Maar eigenlijk weet ik niet waarom en ik zou dit heel graag weten. Ik zie het echter niet zitten om met hen erover te praten.

Ooit heb ik gelezen dat je minder goede seks hebt wanneer je bent besneden. Kunnen jullie mij vertellen waarom iemand besneden wordt en of dit een invloed op seks heeft?

Advies

Medische redenen

Als je ouders je niet hebben laten besnijden omwille van religieuze redenen, dan is er een kans dat dit om medische redenen was. Een besnijdenis helpt bijvoorbeeld bij een vernauwing van de voorhuid van je penis, 'phimosis' genaamd. Door deze vernauwing kan je je voorhuid niet meer over de eikel terugschuiven wat een aantal klachten met zich kan meebrengen. Dit kan gaan van pijn bij het plassen, tijdens een erectie, tijdens het masturberen, vrijen, tot een ontsteking aan de eikel. Wil je zeker zijn waarom je ouders je hebben laten besnijden, kan je dit natuurlijk best aan henzelf vragen.

Besnijdenis en seks

Een besnijdenis heeft weinig invloed op je seksleven. Wel is het zo dat bij besneden jongens de eikel steeds schuurt tegen de kledij waardoor de hoornlaag (de buitenkant van de eikel) dikker wordt. Dit zorgt ervoor dat de penis wat minder gevoelig wordt. Toch zal je niet minder genieten tijdens seks als iemand anders, omdat je het gevoel gewend bent. Besneden jongens hebben een voordeel ten opzichte van onbesneden mannen: ze hebben minder problemen met vroegtijdige zaadlozing. Toch raken besneden jongens niet trager of sneller opgewonden dan onbesneden jongens.