U bent hier

/
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Penis
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Wat als je denkt dat je penis te klein is?
Vraag

In principe is een penis eerder klein als hij in erectie minder meet dan 12 cm. Maar dikte is ook belangrijk en je hoeft geen lange penis te hebben om goed te zijn in bed.

Rusttoestand

In rusttoestand (of slappe toestand) varieert de lengte tussen de 5 en de 13 centimeter. Ook daar zit nog speling op, afhankelijk van de temperatuur. In erectie is de penis tussen de 12 en 17 centimeter lang en heeft hij een omtrek van 8 tot 12 centimeter.

Even goed in bed

  • Je hoeft geen lange penis te hebben om goed te zijn in bed. Je vrijt immers niet met je penis alleen, maar ook met je tong, mond, handen. Wat je daarmee doet is minstens even belangrijk.
  • De meeste zenuwuiteinden bevinden zich bovendien aan het begin van de vagina, waar een kleinere penis ook bij kan natuurlijk. Daarom vinden heel wat vrouwen dat de dikte belangrijker is.
  • Daar komt nog bij dat ook de afmetingen van vagina’s verschillen. Meisjes met een smalle of korte vagina zullen dan ook liever een jongen hebben met een penis die kleiner of smaller is.

Geen wondermiddelen

Als je sommige sites zou moeten geloven, bestaan er middelen om een grotere penis te krijgen. Maar dat is bedrog. Het enige optische effect dat je kan bereiken is door het schaamhaar net boven de penis af te scheren of korter te knippen. Daardoor zie je een stukje meer van de penis waardoor hij groter lijkt.