U bent hier

/
Hoe kan ik mijn vriendin laten klaarkomen?
Opwinding & orgasme
Hoe kan ik mijn vriendin laten klaarkomen?
jong koppel in bed
Vraag

Elke persoon verschilt, dus ook waardoor je lief opgewonden raakt en een orgasme krijgt. Ga samen op ontdekking. Ook de sfeer en de omgeving zijn belangrijk.

Orgasme, niet enkel door penetratie

Voor mannen is het vaak eenvoudig, penetratie leidt vaak tot orgasme. Voor vrouwen is het anders. Anatomisch gezien leidt louter het penetreren van de vagina vaak niet tot een orgasme. Dit heeft te maken met het feit dat enkel de vaginamond zenuwuiteinden bevat (en dus kan geprikkeld worden). De eerste paar centimeters van de vagina zijn gevoelig, binnenin de vagina zitten relatief weinig zenuwuiteinden. Enkel de g-plek bevat meer zenuwbanen, maar die is dan weer niet bij iedere vrouw gevoelig

Orgasme, ook een kwestie van sfeer

Vergeet zeker niet dat de omstandigheden en de gemoedstoestand ook een erg belangrijke rol spelen. Seks is niet enkel een kwestie van techniek, maar zit ook in het hoofd. Tips: creëer een erotische of romantische sfeer, zorg voor variatie, bedenk spannende spelletjes, vertel mekaars' fantasieën, fluister lieve woordjes of waag je aan 'dirty talk'...Zoek uit waar je vriendin opgewonden van geraakt. Neem je tijd voor elkaar, maak er geen race van.

Opbouwen naar een orgasme

Klaarkomen voor een vrouw is dus vaak het resultaat van een combinatie van voldoende voorspel (kussen, strelen, masseren, likken) en prikkeling van de clitoris en het eigenlijke vrijen in een standje waarbij de clitoris gestimuleerd wordt zoals bijvoorbeeld het hemelbedstandje of het amazonestandje. Welke stimulatie je lief nodig heeft om tot een orgasme te komen, zullen jullie zelf moeten ervaren.

De clitoris, sleutel tot orgasme

De clitoris is het gevoeligste deeltje van een vrouw. Het speelt dan ook een belangrijke rol bij het orgasme. Wat kan je allemaal doen? Je kan met je vingers over de clitoris strelen of er net langs. Soms is de clitoris erg gevoelig en is het alleeen maar lekker als je er niet rechtstreeks op maar rond wrijft. Of dat je via de voorhuid (de clitorishoed) indirect de clitoris aanraakt. Je kan je vingers natmaken om de wrijving te vergemakkelijken. Je kan hard of zacht duwen of kleine klopjes geven. Je kan cirkelbewegingen maken, of verticale bewegingen. Je kan met verschillende vingers tegelijk de hele lengte van je binnenste schaamlippen masseren of je enkel concentreren op het knopje bovenaan. Je kan de zone vlak naast de clitoris stimuleren. Je kan tegelijkertijd één of meer vingers in de vagina inbrengen. Je kan ook de clitoris stimuleren door deze te likken, met andere woorden door je vriendin te beffen. Vraag je lief wat zij lekker vindt, wat haar opwindt, hoe zij masturbeert? Als je vriendin weet hoe zij het makkelijkst klaarkomt door te masturberen kan ze je vast aanwijzingen geven.