U bent hier

/
Hoe voelt een orgasme?
Opwinding & orgasme
Hoe voelt een orgasme?
meisje in de natuur
Vraag

Bij een orgasme trekken de spieren in de geslachtsdelen ritmisch samen. Ze spannen en ontspannen zich een aantal keren, terwijl er een lekker gevoel door je lichaam trekt.

Het lichaam in staat van opwinding

Kort voor het orgasme kan je de opwinding aflezen op het lichaam: de tepels van zowel jongens als meisjes worden hard, de penis steeds stijver, de ballen worden twee keer zo groot en trekken naar het lichaam toe en de vagina wordt vochtiger en wijder. Als je op dat moment de opwinding ten top drijft, bestaat de kans dat de spieren in je genitaliën ritmisch beginnen samen te trekken. Tijdens het orgasme maakt je lichaam meestal een schokkende beweging en adem je sneller en onregelmatiger.

Het gevoel van een orgasme

Sommige vrouwen voelen het orgasme in de buurt van de clitoris, anderen diep in hun buik en nog anderen voelen hun hele lichaam tintelen. Vrouwen kunnen bij het orgasme contracties voelen over de hele baarmoeder. Er zijn contracties mogelijk van de bekkenbodemspieren, en zelfs in het voorste deel van de vagina en in het voorste deel van de anus. Ook de clitoris kan gaan zwellen en samentrekken bij het klaarkomen. Ook mannen kunnen bij het orgasme spiersamentrekkingen over de volledige lengte van de penis ervaren, en zelfs in de anus. Mannen hebben tijdens het orgasme (meestal) een ejaculatie. Over het algemeen duurt het mannelijk orgasme korter dan het orgasme van een vrouw.

Elk orgasme verschilt

Een orgasme is voor iedereen verschillend en hoeft niet elke keer hetzelfde aan te voelen. De intensiteit van een orgasme kan gaan van een kleine prikkeling, die je nauwelijks waarneemt, tot een aantal krachtige golven doorheen je hele lichaam.