U bent hier

/
Waarom heb ik erotische fantasieën?
Opwinding & orgasme
Waarom heb ik erotische fantasieën?
mooi blond meisje in de natuur
Vraag

Fantasieën kunnen je helpen om opgewonden te raken. Seks zit namelijk voor een groot deel "tussen de oren". Maar, fantasieën komen soms ook gewoon bovendrijven.

Opwinding en fantasie

Opwinding ontstaat niet alleen door wat je lichamelijk voelt, maar ook door wat je denkt. Als je je bijvoorbeeld voorstelt dat je iemand kust, kan dit dezelfde lichamelijke reactie teweegbrengen als wanneer dit in het echt gebeurt. Een fantasie kan je ook helpen voorstellen of je van bepaalde minder gebruikelijke dingen zou genieten of niet en in welke mate je daarin zou willen meegaan.

Fantasie en realiteit

Het is niet omdat je over iets fantaseert en je daarvan opgewonden raakt dat je het daarom ook in het echt wil meemaken. Je hoeft je dus niet te schamen voor je fantasieën, ze zijn van jou.Het kan zijn dat je schrikt van zo'n fantasie. Je bedenkt hoe het zou zijn om verkracht te worden door een specifieke persoon en je raakt opgewonden. Daar is niets mis mee en het betekent meestal niet dat je dat ook in werkelijkheid wil. Zo kan het ook gebeuren dat je als man een fantasie hebt over seks met een andere man, of als vrouw over seks met een andere vrouw. Dat betekent niet noodzakelijk dat je homo of lesbisch bent

Fantasie en je lief

Fantaseer je erover om bepaalde dingen met je lief te doen, dan kan je het met je lief daarover hebben. Probeer wel in te schatten hoe hij of zij daarop zal reageren. Wacht ook het juiste moment af. En ga niet over iemands grenzen.