U bent hier

/
Wat is squirten?
Orgasme
Wat is squirten?
wat is squirten
Vraag

Squirten is het fenomeen waarbij een vrouw vocht verliest wanneer ze klaarkomt. Een spuitorgasme komt maar bij een minderheid van de vrouwen voor, en dit voornamelijk wanneer de g-plek gestimuleerd wordt.

Prostaatejaculatie

Bij ejaculatie via de prostaat komt er maar een kleine hoeveelheid vocht vrij. Dit vocht is een dikke, melkachtige vloeistof, die een beetje lijkt op de zaadlozing die bij de man vrij komt wanneer hij klaarkomt. Deze vloeistof komt uit de vrouwelijke prostaat en loopt via de urinebuis naar buiten. De vrouwelijke prostaat bevindt zich dicht bij de urinebuis, maar is niet bij iedereen even groot.

Naar de vrouwelijke prostaat moet nog veel onderzoek gebeuren. Zo is de functie van het vrouwelijk prostaatvocht nog niet helemaal duidelijk, al wordt gespeculeerd dat het urineblaasontstekingen tegengaat doordat het bacteriedodende eigenschappen heeft.

Blaasejaculatie

De tweede, meest bekende manier waarop vrouwen squirten, is de “blaasejaculatie”. Hierbij komt er veel vocht naar buiten. Dit vocht is een verdunde kleur- en geurloze vloeistof. De vloeistof komt uit de urineblaas maar heeft een andere samenstelling dan urine. Wanneer vrouwen in pornofilms squirten, is het meestal deze manier die je te zien krijgt.

Vrouwen kunnen op één van deze twee manieren squirten, maar soms kunnen deze twee manieren ook tezamen voorkomen.

Urineverlies bij seks

Er bestaat daarnaast ook een derde manier waarop vrouwen vocht kunnen verliezen tijdens de seks. Deze derde manier valt echter niet onder de noemer squirten, omdat het hier wel om urine gaat. Deze aandoening noemt coïtale incontinentie. Wanneer je urine verliest tijdens de seks kan dit zijn omwille van twee redenen. Ofwel komt dit door een overactieve blaas. Ofwel komt dit doordat je sluitspieren niet genoeg opspannen wanneer je niest of iets optilt, of tijdens seks. Wanneer je last hebt van coïtale incontinentie kan je best eens langsgaan bij je huisarts.