U bent hier

/
Hoe heb je anale seks?
Anale seks
Hoe heb je anale seks?
Jongen brengt glijmiddel aan op condoom voor anale seks
Vraag

Bij anale seks is het belangrijk voldoende glijmiddel te gebruiken en de sluitspier te laten wennen aan aanrakingen en de penetratie. Laat diegene die gepenetreerd wordt het ritme en de diepte bepalen.

 

 • Als jij diegene bent die penetreert, dring je dan niet ten koste van alles een weg naar binnen. Laat de ander aangeven wanneer je verder kan en het ritme bepalen. Als het diepe stoten pijn doet, heb je je penis (of dildo) waarschijnlijk in de verkeerde hoek ingebracht en raak je de darmwand. Probeer een andere hoek.
   
 • Zorg er ook zeker voor dat je genoeg glijmiddel gebruikt. Als het te veel pijn doet, het om een of andere oorzaak niet lukt of je partner niet meer verder wil, stop er dan ook mee. Ook hier: doe het langzaam en voorzichtig en gebruik liever te veel dan te weinig glijmiddel. Als het te veel pijn doet, laat je partner zich dan even terugtrekken of stoppen met bewegen, zo kan de sluitspier zich even ontspannen. Na enkele seconden gaat het wellicht al vlotter.
   
 • Gepenetreerd worden met een gevulde endeldarm voelt voor heel wat mensen niet leuk aan. Even naar het toilet gaan voor je aan anale seks begint kan hierbij helpen.
   
 • Het gevoel van het neuken kan zo intens zijn dat je als man even je erectie verliest. Geen paniek, dit is niet ongewoon. Met wat stimulatie komt je erectie later wel terug.
   
 • Neem extra glijmiddel bij als jullie lang neuken. Na een kwartiertje droogt glijmiddel op waterbasis op en dan dreigt het condoom te scheuren. Je kunt langer neuken met glijmiddel op basis van siliconen, maar dat wast dan weer minder gemakkelijk af. Gebruik nooit glijmiddel op basis van olie, dat tast de stevigheid van het condoom aan.
   
 • Trek je penis (of dildo) na het neuken niet snel uit de anus van je partner als deze net is klaargekomen. Na een orgasme trekt de sluitspier samen. Het kan pijn doen als je dan snel je penis verwijdert. Sommigen hebben liever dat je nog even blijft, anderen dat je rustig terugtrekt, dit hangt van persoon tot persoon af. Penetreer na anaal gebruik ook nooit dadelijk in de vagina, maar maak de de penis of dildo eerst schoon.
   
 • Zorg er wel voor bij condoomgebruik dat het condoom bij het terugtrekken uit de anus niet van de penis afglijdt zodat er geen sperma in de anus kan terechtkomen. Je trekt best terug als de penis nog stijf is en hou hierbij het condoom vast aan de basis van de penis.