U bent hier

/
Hoe heb je anale seks?
Anale seks
Hoe heb je anale seks?
koppel op bed
Vraag

Bij anaal neuken is het belangrijk voldoende glijmiddel te gebruiken en de sluitspier te laten wennen aan aanrakingen en de penetratie. Laat diegene die gepenetreerd wordt het ritme bepalen.

 • Als je anaal wil neuken, is het belangrijk dat de sluitspier van diegene die gepenetreerd wordt de kans krijgt om zich te ontspannen. Daarvoor moet deze eerst wennen aan aanrakingen en binnendringen. De kringspieren van de aars zorgen er normaal onbewust de hele dag voor dat er niks zomaar per ongeluk uit komt. Als je er nu ineens iets in wil duwen, is dat in het begin toch onwennig.
   
 • Begin met een vinger en gebruik voldoende glijmiddel. Een vinger kan helpen om te wennen aan het gevoel dat er iets in de aars kan binnendringen. Doe het zachtjes aan. Het vingeren kan wat ongemakkelijk voelen of het kan in het begin pijn doen. Ga dus niet te snel en doe het voorzichtig. Na een tijdje kan je een tweede en derde vinger gebruiken. Als er zonder al te veel problemen enkele vingers in de aars kunnen, kan je aan neuken gaan denken.
   
 • Als jij diegene bent die penetreert, dring je dan niet ten koste van alles een weg naar binnen. Laat de ander aangeven wanneer je verder kan en het ritme bepalen. Als het diepe stoten pijn doet, heb je je penis (of dildo) waarschijnlijk in de verkeerde hoek ingebracht en raak je de darmwand. Probeer een andere hoek.
   
 • Zorg er ook zeker voor dat je genoeg glijmiddel gebruikt. Als het te veel pijn doet, het om een of andere oorzaak niet lukt of je partner niet meer verder wil, stop er dan ook mee. Ook hier: doe het langzaam en voorzichtig en gebruik liever te veel dan te weinig glijmiddel. Als het te veel pijn doet, laat je partner zich dan even terugtrekken of stoppen met bewegen, zo kan de sluitspier zich even ontspannen. Na enkele seconden gaat het wellicht al vlotter.
   
 • Gepenetreerd worden met een gevulde endeldarm voelt voor heel wat mensen niet leuk aan. Voor het neuken naar het toilet kan hierbij helpen.
   
 • Het gevoel van het neuken kan zo intens zijn dat je als man even je erectie verliest. Geen paniek, dit is niet ongewoon. Mits wat stimulatie komt je erectie later wel terug.
   
 • Neem extra glijmiddel bij als jullie lang neuken. Na een kwartiertje droogt glijmiddel op waterbasis op en dan dreigt het condoom te scheuren. Je kunt langer neuken met glijmiddel op basis van siliconen, maar dat wast dan weer minder gemakkelijk af. Gebruik nooit glijmiddel op basis van olie, dat tast de stevigheid van het condoom aan.
   
 • Trek je penis (of dildo) na het neuken niet snel uit de anus van je partner als deze net is klaargekomen. Na een orgasme trekt de sluitspier samen. Het kan pijn doen als je dan snel je penis verwijdert. Sommigen hebben liever dat je nog even blijf, anderen dat je rustig terugtrekt, dit hangt van persoon tot persoon af. Penetreer na anaal gebruik ook nooit dadelijk in de vagina, maar maak de de penis of dildo eerst schoon.
   
 • Zorg er wel voor bij condoomgebruik dat het condoom bij het terugtrekken uit de anus niet van de penis afglijdt zodat er geen sperma in de anus kan terechtkomen. Je trekt best terug als de penis nog stijf is en hou hierbij het condoom vast aan de basis van de penis.