Anale kralen zijn balletjes die je in je anus inbrengt tijdens het masturberen of vrijen.

Andere namen zijn: anusballen, chinese balletjes of in het Engels anal beads.

Hoe gebruik je anale kralen?

anale kralen

Zowel gevorderden als beginners kunnen zich bevredigen met anale kralen. Als je graag eens anale seks wilt proberen, kan je eerst met anale kralen oefenen.

  • Voor je anaalkralen gebruikt moet je eerst checken of ze van goede kwaliteit zijn. Controleer of het snoer stevig genoeg is en of alle balletjes een effen oppervlak hebben.
  • Gebruik voldoende glijmiddel op waterbasis om de penetratie te vergemakkelijken en mogelijke pijn tegen te gaan.
  • Breng voorzichtig en langzaam balletje per balletje in. Maak gebruik van de afstand tussen de balletjes voor een tussenpauze.
  • Wanneer je je hoogtepunt benadert, kan je de balletjes er in één keer uittrekken voor een intenser orgasme. Of je kan de anaalkralen laten zitten tijdens het vrijen.

Anale kralen: soorten

Doorgaans gaat het om 5 of 6 balletjes, die met een snoer met elkaar verbonden zijn. Meestal zit er wat afstand tussen de balletjes, maar ze kunnen ook dicht tegen elkaar aanliggen. De balletjes zijn vaak gerangschikt van klein naar groot. Zo open je langzaamaan je kringspier.

Er bestaan ook anale kralen met een trilsysteem en afstandsbediening.

Anaalkralen zijn meestal gemaakt van siliconen, plastic of latex. 

Anal beads en hygiëne

Reinig zo snel mogelijk na gebruik je anale kralen met een speeltjesreiniger. Dit reinigingsmiddel vind je in (online) seksshops. Met een speeltjesreiniger kan je je seksspeeltje ontsmetten.

Je kan je anaalkralen ook wassen met antibacteriële zeep of tien minuten laten koken in een steelpan.

Niet voor vaginaal gebruik

Vermijd vaginale infecties: let er op dat je je gebruikte kralen niet vaginaal gebruikt. Als je ze toch in de vagina wilt inbrengen is het noodzakelijk om een condoom erover aan te brengen.

Anale kralen zijn enkel bedoeld om in de anus te gebruiken. Sommige kan je ook in de vagina gebruiken, maar de meeste soorten zijn hiervoor te klein. Er zijn grotere soorten op de markt die speciaal voor de vagina zijn bedoeld. Dat zijn geisha ballen of ben wa ballen.