Cruisen is anonieme seks in openlucht of op een openbare plaats. Waar let je op tijdens het cruisen?
Snel naar
Plaatsen en piekmomenten
Cruisen kan in theorie overal, maar sommige plaatsen staan erom bekend. Vaak gaat het om stadsparken, parkings en stukjes strand. De late namiddag of de nacht zijn meestal piekmomenten. Op parkings is het vooral druk tijdens de avondspits.
Lichaamstaal bij cruisen
Cruisen draait om lichaamstaal. Uit de manier waarop iemand zit, de snelheid waarmee hij loopt, zijn blik... kan je heel wat afleiden. Let op oogcontact, imiteer het gedrag van de man die je ziet zitten en vertrouw in jezelf. Neem een afwijzing niet persoonlijk.
Intuïtie
Volg je intuïtie. Als iemand niet oké aanvoelt, heb er dan geen seks mee. Er komt vast nog wel een ander voorbij. Als het niet wil lukken die avond, geniet dan van de gezonde buitenlucht en kom een andere keer terug.
Condooms en glijmiddel
Vergeet nooit condooms en glijmiddel mee te nemen, ook als je niet van plan bent te neuken. Maak op voorhand duidelijk dat je beschermde seks wil hebben en wijk er niet van af.
Gooi gebruikte condooms niet op de grond. Vervuiling kan een aanleiding zijn om een cruisingplaats te sluiten.
Weet ook dat condooms slechts gedeeltelijk beschermen tegen het mpox (wat we vroeger apenpokken noemden).
Lees onze adviezen om de risico's op overdracht van mpox te beperken
Veiligheid
Cruisingplaatsen zijn soms donker en afgelegen. Beroving en agressie komen voor. Wees altijd op je hoede.
Tips:
- Zonder je niet teveel af. Je bent het veiligst in de omgeving van andere cruisers.
- Verken het terrein. Kunnen omwonenden je bezig zien? Is er een vluchtweg?... Vraag advies bij mannen met cruising-ervaring.
- Laat waardevolle zaken zoals geld, gsm en kredietkaart thuis of in de auto.
- Houd je sleutels en identiteitskaart apart om een inbraak te voorkomen.
- Lok geen geweld uit als iemand je bedreigt. Doe wat gevraagd wordt als je niet kan vluchten. Je leven is meer waard dan wat geld of je gsm.
- Word je het slachtoffer van geweld of ben je er getuige van? Dien dan klacht in bij de politie. Zo help je actief mee aan je eigen veiligheid en die van anderen. Je kunt als slachtoffer ook terecht bij slachtofferhulp.
Zedenschennis
Je kan veroordeeld worden voor openbare schennis van de goede zeden als je betrapt wordt en er klacht wordt ingediend. Meestal blijft het echter bij een verwittiging of een proces-verbaal.