De term 'droogneuken' of 'frottage' wordt gebruikt om seks met je kleren aan of seks zonder effectief te penetreren aan te duiden. Je wrijft hierbij bepaalde lichaamsdelen tegen elkaar aan.

Door met de geslachtsdelen op elkaar te gaan liggen, kan je elkaar stimuleren. Je kan ook met je geslachtsdeel tegen zijn of haar buik, rug of tussen de billen wrijven. Je gaat dus niet met de penis in de vagina of anus. Je doet in feite 'alsof'.

Standje coïtus interfermoris

Dit houdt in dat de man zijn penis tussen de dijen van zijn (vrouwelijke) partner door laat glijden.

De penis beweegt dan langs de schaamlippen en niet in de vagina. De penis kan de clitoris raken en het kan zowel terwijl je op elkaar ligt of waarbij je tegen de rug van je partner aanligt. 

Simultane stimulatie 

Voor mannen die seks hebben met mannen: ga in de missionarishouding liggen en plaats jullie lichamen zo dat de penissen over elkaar wrijven. Ondertussen kun je elkaar lekker kussen.

Russisch neuken

Coïtus à la mammilla is een standje waarbij de man niet met de penis penetreert, maar hem beweegt tussen de borsten van zijn vrouwelijke partner, die haar borsten bij elkaar duwt.

Omdat de huid en de borsten niet glijden zoals in de vagina, is het aan te raden glijmiddel of massageolie te gebruiken.

Gekruiste stimulatie

Neem de penis van je partner met wat glijmiddel tussen je benen en sla je benen over elkaar. Zeker als je rechtstaat kun je zo heel wat druk uitoefenen op zijn penis, waardoor het net echt lijkt.

Droogneuken met ondergoed

Je kan op elkaar liggen of tegen elkaar aan wrijven terwijl je nog gekleed bent. Er is een risico op zwangerschap als er sperma door lingerie, zwemkledij of dunne kleding lekt en in de buurt van de vagina komt. 

Naakt droogneuken

Bij naakt droogneuken tussen een man en een vrouw is de kans natuurlijk nog wat groter dat er sperma in de vagina terecht komt. Zorg er dus voor dat 'droge seks' ook echt droog blijft of doe een condoom om.

Ik was op stap met een vriendin in Brussel. We hadden al veel gedronken toen zij voorstelde dat ik bij haar zou blijven slapen.

Koppel stoeit met kleren aan op bed