Ik heb een vraag over een filmpje dat ik heb gezien...

Een vriend van mij stuurt regelmatig filmpjes door per mail. Daar zijn meestal de meest extreme dingen in te zien, dus ik ben ondertussen al een en ander gewoon. Maar onlangs trok ik toch grote ogen. In het filmpje was een vrouw aan het masturberen en toen ze klaarkwam, kwam er plots een scheut vocht uit haar vagina! Ik schrok me te pletter. Zoiets heb ik nog nooit gehoord of gezien, dus ik vraag me af of vrouwen ook ejaculeren?

Advies

Echt ejaculeren doen vrouwen niet, maar sommigen verliezen bij het klaarkomen wel wat vocht. Meestal gaat het maar om enkele druppels, maar het kan ook oplopen tot een half kopje. Het vocht is natuurlijk geen sperma, maar het is ook geen urine zoals vroeger werd gedacht. Die verwarring is begrijpelijk, want de vloeistof komt wel uit de urinebuis. Voor de vrouw zelf voelt het ook alsof ze plots dringend moet plassen.

G-plek

Een vrouwelijk ejaculatie gebeurt meestal wanneer de g-plek wordt gestimuleerd. Dat gevoelige plekje bevindt zich zo’n 3 à 5 centimeter diep aan de bovenkant van de vagina. Sommige vrouwen worden helemaal wild als je het stimuleert. Een ejaculatie kan eigenlijk telkens wanneer ze erg opgewonden is, de g-plek is er niet altijd bij betrokken. Wat dan gebeurt is dat de omringende klieren zich vullen met vloeistof die bij het klaarkomen naar buiten gaat.

Het vocht ziet er witachtig uit en heeft geen specifieke geur. Het wordt wel eens vergeleken met prostaatvocht bij jongens, al heeft het uiteraard niet dezelfde functie. Het prostaatvocht dient namelijk als ‘transportmiddel’ voor de zaadcellen. Sommigen menen zelfs dat de g-plek een soort van evolutionair ‘overblijfsel’ is van de prostaat.
Als jij later een vriendin zou hebben die als ze klaarkomt wat vocht verliest, maak er dan geen punt van. Vocht hoort sowieso bij het vrijen met een vrouw. Als ze opgewonden raakt, worden haar schaamlippen ook nat met vocht dat uit de vagina komt. Niets om je zorgen over te maken dus!