Heb je last van overgevoeligheid van de eikel? Probeer je eikel dan vaker te ontbloten en aan te raken om deze minder gevoelig te maken.

Gevoelige eikel

overgevoeligheid eikel

De eikel is het meest gevoelige deel van de penis. Dit komt omdat in de eikel, in tegenstelling tot de schacht, veel zenuwuiteinden geconcentreerd zitten. Zowel bovenop de eikel als aan de basis, op de rand net onder de eikel en aan het toompje, zitten er veel zenuwen die heel gevoelig zijn voor prikkels.

Bij mannen die niet besneden zijn, is de eikel omgeven door de voorhuid. De glans is met de voorhuid verbonden door het toompje.

De eikel kan gevoelig zijn omdat hij de meeste tijd bedekt is door die voorhuid. Het kan dan een onaangenaam gevoel of zelfs pijn geven als je deze aanraakt. Hoe meer je je eikel ontbloot en aanraakt, hoe dikker de hoornlaag wordt en er zich zo een soort van (onzichtbaar) eeltlaagje vormt.

Oefeningen om overgevoeligheid eikel te verminderen

  • Schuif elke dag je voorhuid terug tot achter je eikel zodat deze onbedekt is. Je kunt daarbij je kleren gewoon aanhouden en het doen als je bijvoorbeeld achter je computer zit.
  • Na een douchebeurt kan je je eikel en voorhuid natmaken met een watje met thee en dan laten opdrogen. Door het looizuur in de thee wordt de hoornlaag op de eikel dikker.
  • Probeer ook af en toe te masturberen met ontblote eikel. Gebruik daarbij wat glijmiddel op waterbasis.

Naar de huisarts hoef je dus niet te gaan, tenzij het aanraken van je eikel pijn zou blijven doen nadat je bovenstaande tips hebt uitgeprobeerd.