Als je met iemand een relatie wil beginnen, moet je een beetje risico nemen.

Want om het te kunnen aanmaken, moet je op de één of andere manier duidelijk maken dat je dat graag wil. En dan is er altijd het risico dat je afgewezen wordt. Nooit leuk.

Je kan het risico beperken door een beetje af te tasten wat je geliefde voor je voelt. Je kan een beetje flirten. Begin met een eenvoudig oogcontact en breidt dat stilletjes uit tot intieme gesprekken.

Vele relaties beginnen simpelweg met een eerste kus. Een veel toegepast truukje is om een afscheidskusje 'per ongeluk' op de mondhoek van je liefste te lanceren. Erg spannend. Let goed op de reactie. Is die positief, dan kan je nog iets meer proberen.

Dikwijls zijn jonge mensen echter nogal vrij in hun kus-en flirtgedrag en weet je na een paar weken kussen en flirten soms nog steeds niet of je nu een relatie hebt of niet. Op dat moment is het niet slecht om de spreekwoordelijke "ballen aan je lijf" te hebben om je liefde te verklaren en aan de persoon zelf af te vragen of het echt iets kan worden tussen jullie. Dit kan je natuurlijk ook onmiddellijk doen, zonder dat het hele flirtverhaal hieraan voorafgaat.

Verliefd zijn op elkaar is één ding. Maar hoe maak je het nu eigenlijk aan?

Het begin