Wil je graag seks hebben met je lief, dan is het belangrijk om voor een goede sfeer te zorgen. Dit kan door te verwoorden wat je wilt en voelt, maar ook door een aangename ruimte te creëren.

Seks en sfeer

Heel belangrijk om jezelf en je partner in the mood te krijgen, is wat je zegt en doet. Leg je gsm weg zodat die je aandacht niet afleidt. Wees attent, fluister lieve dingen, geef complimentjes, richt al je aandacht op je lief. Verwoord je gevoelens voor hem of haar. Zeg iets dat tegelijkertijd lief en stout is, verleid met je blik, raak een hand aan, geef een kusje in de nek,… Doe het rustig aan, volg het tempo van je lief. Te snel willen gaan is vaak een afknapper.

Seks en uitstraling

Verzorg jezelf zodat je er goed uitziet. Draag iets dat je mooi vindt én waarin je je comfortabel voelt. Zo zorg je ervoor dat je goed in je vel zit en zelfvertrouwen uitstraalt. En dat is sexy'er dan wat dan ook! Zeg ook tegen je lief dat hij of zij er fantastisch uitziet en toon dat je blij bent om bij hem of haar te zijn. 

Sfeer in je kamer

Ook in de ruimte waar jullie zijn, kan je voor sfeer zorgen.

  • Zorg voor een aangename temperatuur. Als het nog koud is, draai dan de verwarming enkele graden hoger. 
  • Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden, en al zeker niet door een nieuwsgierige broer, moeder of kotgenoten. Ideaal is natuurlijk als je alleen thuis bent, of in een kamer die je kan afsluiten. 
  • Indien je muren niet zo isolerend zijn, kan het helpen om je bed/matras/zetel naar de andere kant van de kamer te verschuiven, zodat je meer op je gemak bent. 
  • Een ideale geluidsdemper én stemmingmaker is natuurlijk muziek. Voorzie wat zwoele muziek die je lief graag hoort. 
  • Houd ook rekening met de verlichting: gedempt licht is intiemer en flatterender. Plaats een nachtlampje of schemerlamp naast je bed. Overdag kan je ook met gordijntjes en kaarsen meer sfeer creëren. 
  • Zorg voor schone lakens, een verluchte kamer en een aangenaam geurtje (kaarsen, wierook). 
  • Condooms, glijmiddel en een handdoek of zakdoekjes zijn must-haves die je ergens binnen handbereik houdt.