Zij knielt over zijn of haar gezicht, waardoor de liggende partner met de tong haar binnenste schaamlippen en clitoris kan stimuleren. 

Vrouw kan leiden bij face-sitting

Het voordeel van dit standje voor de vrouw is dat ze makkelijk kan aangeven of ze een zachtere of hardere stimulatie van de clitoris wil.

Wil ze een stevigere massage van de tong, dan kan ze haar vulva wat dichter naar zijn of haar tong toe duwen. Is de stimulatie te sterk, dan gaat ze met haar bekken een beetje omhoog. Zit de partner verkeerd met de tong dan kan ze zo verschuiven dat hij of zij het juiste plekje raakt.

Benauwde positie bij beffen

Als liggende partner kan je dit standje als benauwend ervaren. Je kan dit wel oplossen door je handen tussen het gezicht en haar vulva te houden. Op die manier kan je de schaamlippen uit elkaar houden en de partner omhoog duwen zodra je het benauwd krijgt.

De vrouw rust hierbij best niet lang met haar volle gewicht op de ander. Ook als ze druk uitoefent, moet je erop letten dat dit geen verstikkend gevoel geeft.

Hoe je ‘face sitting’ ervaart, verschilt sterk. Sommigen vinden dit standje bijzonder opwindend omdat je je hierbij in een ondergeschikte positie bevindt.

Face-sitting in combinatie met andere technieken

In dit standje kan je allerlei beftechnieken uitproberen. Bij face-sitting kan de vrouw ook haar handen gebruiken om jou tegelijkertijd af te trekken of te vingeren.

Dit standje wordt ook gebruikt om de anus te stimuleren. Dan zit de vrouw meestal met de neus in de richting van de voeten van de liggende partner.