Doe het langzaamaan op het ritme van de persoon die gepenetreerd wordt. Laat de sluitspier wennen aan de aanrakingen en aan de penetratie.

Begin met een vinger

De kringspiertjes van de aars zorgen er normaal onbewust de hele dag voor dat er niet zomaar per ongeluk ontlasting uit komt. Het is een sluitspier: als je er nu ineens iets in wil duwen, is dat onwennig. De anus zal in het begin de neiging hebben om te verkrampen. Je moet deze de tijd geven om zich te ontspannen. Begin daarom met iets kleins. Een vinger kan helpen om te wennen aan het gevoel dat er iets in de aars binnendringt. Ga niet te snel en doe het voorzichtig. Ben je hieraan gewend, dan kan je verder gaan.

Jongen brengt glijmiddel aan op condoom voor anale seks

 

Gebruik glijmiddel en condooms bij anale seks

De anus maakt, in tegenstelling tot de vagina, geen natuurlijk vocht aan om het binnendringen te vergemakkelijken. Voorzie daarom glijmiddel. Veel spuug gaat ook, maar glijmiddel is beter. De persoon die gepenetreerd wordt kan er best voor zorgen dat de endeldarm leeg is. Even naar het toilet gaan voor je aan anale seks begint is een goed idee. Condooms zijn een must bij anale seks: ze voorkomen de overdracht van soa's en hiv.

Hoe pijn voorkomen bij anale seks?

Als jij degene bent die penetreert, dring je dan niet ten koste van alles een weg naar binnen. Laat de ander aangeven wanneer je verder kan en het ritme bepalen. Is er sprake van pijn, stop dan even met bewegen of trek je terug, zo kan de sluitspier zich terug ontspannen. Na enkele seconden gaat het wellicht al vlotter. Als het diepere stoten pijn doet, is de penis (of dildo) in de verkeerde hoek ingebracht en raak je de darmwand. Probeer dan een andere hoek of standje.

Jongen neukt meisje anaal

 

Hoe anaal neuken? 

Het gevoel van het neuken kan zo intens zijn dat je als man je erectie verliest. Dit is niet ongewoon: met wat stimulatie komt je erectie later wel terug. Neem extra glijmiddel als jullie lang neuken. Na een kwartier droogt glijmiddel op waterbasis op en dan dreigt het condoom te scheuren. Je kunt langer neuken met glijmiddel op basis van siliconen. Dit maakt wel vlekken op je lakens en kledij. Gebruik nooit glijmiddel op basis van olie, het tast de stevigheid van het condoom aan.

Orgasme bij anale seks

Maar een kleine minderheid van de vrouwen kan ook klaarkomen bij louter anale stimulatie. Dit tengevolge van de samentrekkende beweging die de spieren in het bekken maken bij het neuken. Doorgaans hebben vrouwen stimulatie van de vagina(omgeving) nodig om tot een orgasme te komen. Mannen komen gemakkelijker klaar bij anale seks, omdat hierbij druk wordt uitgeoefend op de prostaat. Al hebben ook mannen meestal stimulatie van de penis nodig.

Kans op soa's en hiv bij anale seks

Zorg ervoor dat er geen sperma in de anus terechtkomt. Het risico op soa's en hiv is bij anaal neuken groter, omdat er bij het neuken hele kleine scheurtjes ontstaan in de aars waarlangs virussen en bacteriën gemakkelijker in de bloedbaan kunnen terechtkomen. Je trekt best terug als de penis nog stijf is en houdt hierbij het condoom vast aan de basis van de penis.