Een match gevonden? Dan kan je deze persoon beter leren kennen via chatgesprekken.

Als je al een aantal dagen of weken aan het chatten bent via Tinder en je hebt het gevoel dat die persoon interessant kan zijn, is de volgende stap om het chatten verder te zetten via andere applicaties. Dit gebeurt doorgaans via WhatsApp of Facebook Messenger. Die stap wordt ook vaak genomen omdat Tinder een zware applicatie is voor je smartphone waardoor deze af en toe ‘vasthangt’ of blokkeert op je toestel.

Facebook of WhatsApp

Als jullie Facebook-vrienden worden, is het voordeel dat je zo al meer informatie verkrijgt via zijn of haar profielpagina: foto’s, interesses, hobby’s, vrienden, vorige relaties,… Nadeel is wel dat die persoon dan deel uitmaakt van je vriendenlijst en indien hij of zij je niet meer voldoende bevalt om verder mee af te spreken, je moet beslissen wat je nog doet. Vrienden blijven of verwijderen of zelfs blokkeren?

Via WhatsApp kan je ook de tijd nemen om verder met mekaar te chatten en elkaar beter te leren kennen. Hier is het nadeel dat de ander je persoonlijke gsm-nummer kent. Dit kan vervelend zijn als je op een bepaald moment geen contact meer zou wensen met hem of haar.

Het chatgesprek

Enkele tips:

  • Toon persoonlijke interesse. Bijvoorbeeld: ‘Hoe was je weekend?’, ‘Wat zijn je hobby’s?’ ‘Heb je huisdieren?’ Je kan hiervoor ook aanknopingspunten vinden in het profiel van je match.
  • Stelt de ander je een vraag, besluit je antwoord hierop dan met een wedervraag. Zo krijg je een gesprek en verhinder je dat het een monoloog zou worden of de één het gevoel zou krijgen door de ander te worden ‘uitgehoord’. 
  • Vertel gedetailleerd en gepassioneerd wat je bezighoudt. Als je enkel droge standaardantwoorden geeft, zoals ‘ik had een drukke dag op het werk’, verliest de ander zijn aandacht en geraak je snel uitgepraat. 
  • Gebruik humor om het speels te houden. Bepaalde nuances worden via chat moeilijker overgebracht, dus voeg een smiley toe zodat je niet verkeerd begrepen wordt.
  • Je kan in dit gesprek ook peilen naar mekaars’ verwachtingen bij een date. Hebben jullie op termijn zin in een relatie of gaat het bij één van beiden om vrijblijvende sekscontacten? Matchen jullie op dit vlak voldoende om af te spreken? 
  • Chat leent zich minder om in de diepte op een serieus onderwerp in te gaan. Antwoord daarom kort, genuanceerd en eerlijk op een ernstige vraag, en verwijs naar een (mogelijk) face-to-face contact om dergelijke thema’s uitgebreider te bespreken.