Twee vrouwen kunnen knuffelen, strelen en kussen. Ze kunnen mekaars' gevoelige plekjes stimuleren, samen masturberen, speeltjes gebruiken of aan orale seks doen.

Verschillen met heteroseks

Vrouwen kunnen seks hebben onder elkaar, in een trio, in een seksclub, op een openbare plaats… Er zijn evenveel mogelijkheden als bij heteroseks. Het belangrijkste verschil is dat vrouwen geen penetratieseks met een penis kunnen hebben. Lesbische koppels zullen sneller hun handen gebruiken of beffen om elkaar seksueel te bevredigen. Een bekend standje om elkaar clitoraal te stimuleren is ‘de schaar’. Lesbische vrouwen kunnen penetratie ervaren door bijvoorbeeld een dildo, vibrator of strapon te gebruiken.

Seks met vrouwen

Als je als vrouw seks hebt met een andere vrouw, wil dat niet persé zeggen dat je lesbisch bent. Iedereen heeft af en toe zin om te experimenteren met seks. Het kan ook zijn dat je op jongens én meisjes valt en met beiden je seksualiteit wil verkennen. Of het vooral om nieuwsgierigheid gaat, of dat je effectief vooral op vrouwen valt, zal de tijd uitwijzen.