Er zijn heel wat manieren om je lief duidelijk te maken dat je zin hebt in seks. Vaak heeft het te maken met verleiding.

Niet altijd gemakkelijk

Voor veel mensen is het niet evident om het initiatief te nemen bij seks. Dat is niets om je voor te schamen. Uiteindelijk is vrijen iets intiems waarbij je jezelf blootgeeft. Daarnaast wil je ook de grenzen van je lief respecteren en niets tegen haar of zijn zin doen.

Zo neem je het initiatief

Er bestaan hiervoor een aantal tips:

  • Direct: Je kan je lief op een spannende manier zeggen dat je zin hebt om te vrijen. Fluister het in zijn of haar oor op een zachte, erotische manier. Of zeg ronduit wat je met hem of haar wil doen. Vertel wat je opgewonden maakt. Denk eerst even na over wat, en hoe je het gaat zeggen.
  • Zonder woorden: oogcontact, zoenen zijn belangrijk om een vrijpartij op gang te brengen. Glimlachen, kreungeluiden zijn bijvoorbeeld tekens die aangeven dat je er zin in hebt.
  • Spannend: Tijdens het vrijen kan je initiatief nemen om eens iets anders te proberen, door bij je lief aan te geven wat je wil. Je kan zijn of haar hand naar een bepaald plekje toeleiden of vragen of hij of zij iets wil doen. Of je kan zelf een bepaalde positie aannemen.
  • Flirterig: Ook zonder dat je je lief ziet, kan je hem/haar ook al laten weten dat je zin hebt in seks, door bv. te flirten via sms of chat, aan de telefoon, per mail,...
  • Voorspel: Je kan voorstellen om samen te douchen, in bad te gaan of elkaar erotisch te masseren.
  • Plagerig: Een andere, meer opvallende manier is je pikant te kleden en eventueel een geïmproviseerde striptease te doen.

Maar neen is neen

Respecteer de grenzen van je lief. Als hij of zij neen zegt, dan is het ook neen. Het kan zijn dat je lief je een speelse neen geeft, om ervoor te zorgen dat je wat meer je best doet. Maar, dan moet je de ander al goed aanvoelen om dat te herkennen.