Je kan seks spannender maken en sleur tegengaan door intiemer met elkaar te zijn en een aantal nieuwe zaken uit te proberen.

Zin in seks en intimiteit

Zin in seks is niet alleen een fysieke zaak, het heeft ook te maken met verliefdheid en intimiteit. Aan die intimiteit kan je werken door in de eerste plaats meer aandacht te schenken aan elkaar. Leg de gsm of tablet opzij en praat met elkaar. Wees attent en maak tijd voor elkaar. Intimiteit houdt ook vaak verband met lichamelijkheid, zonder dat dit meteen seks moet zijn. Knuffel en kus elkaar elke dag, loop hand in hand, ga dicht tegen elkaar aanzitten, ga samen onder de douche of in bed, slaap naakt tegen elkaar aan. Verwen elkaar van tijd tot tijd met een massage. Het draagt er allemaal toe bij dat je opnieuw dichter bij elkaar komt.

Zin in seks en prikkelingen

Stel je ook in op seks. Besteed aandacht aan je lichaam, raak je lichaam aan. Denk terug aan een sexy vrijpartij, fantaseer over seks, lees een erotische roman of kijk samen naar een erotische film. Geef je lief onverwacht een tongkus, fluister in het openbaar een pikante opmerking in zijn of haar oor, kijk naar je lief naakt zoals toen je hem of haar de eerste keer zag. Doe nieuwe, onverwachte dingen, spreek ergens af waar je nooit eerder was, stel je anders op dan je lief van je gewoon is. Doe samen lichamelijke activiteiten: ga bijvoorbeeld zwemmen, dansen of naar de sauna. En praat over seks met elkaar.

Zin in seks en sleur

Merkwaardig toch hoe snel we in herhaling vallen en voor je het weet doe je de dingen zoals je ze gewoon bent. Breng wat variatie aan. Dat hoeft niet noodzakelijk met extreme speeltjes. Dit zijn enkele tips: 

•    Doe het eens op een andere plaats dan in bed.
•    Maak elk een top 3 van de fantasieën die je nog met je lief wil beleven en doe er elke maand één. 
•    Koop een attribuut aan: dat kan gaan van massagegel tot een blinddoek.
•    Ga naar een erotische winkel of bekijk de site van een erotische webwinkel en geef samen commentaar.
•    Gedraag je eens anders in bed dan je lief van je gewend is: dominanter of onderdaniger, actiever of passiever.
•    Spreek een rollenspel af of doe aan dirty talk.
•    Schakel stoorzenders bij seks uit: stress, geen goeie omgeving.
•    Probeer een nieuw standje of andere technieken uit.
•    Ga op vakantie, ga feesten, doe uitstappen in het weekend.