De eerste vraag is of er zoiets bestaat als een ideaal lief. Niemand is perfect, maar je kan wel je relatie verbeteren.

De ware?

Sommige mensen geloven dat er maar één ideaal iemand op de wereld voor hen rondloopt, anderen geloven dat er meerdere mensen zijn waarmee je een goede en gelukkige relatie mee kunt opbouwen.

In feite bestaat er niet zoiets als DE ware. Er zijn veel mensen op deze aardbol met wie je een goede relatie zou kunnen hebben. Voor een relatie dienen wel een aantal basiswaarden vervuld te zijn, bijvoorbeeld wederzijds respect, eerlijkheid, vertrouwen...In het begin van een relatie moet er ook sprake zijn van aantrekkingskracht.

Na de verliefdheid 

In het begin loop je over van de verliefdheid en is het alsof je relatie vanzelf loopt. Tijdens deze verliefdheid wordt de partner vaak als “ideaal” gezien. Het is alsof jullie altijd op dezelfde lijn zitten, alsof je je soulmate gevonden hebt. Na verloop van tijd gaat deze heftige verliefdheid over, dit is zo bij iedereen. De verschillen tussen jullie beiden worden duidelijk.

Betekent dit dat je ideale witte prins(es) van het witte paard is gevallen? Helemaal niet. Een relatie vraagt werk en energie. Het zal dan zowel van jou als je lief afhangen of jullie samen een goede en gelukkige relatie verder uitbouwen.