Veel jonge homo’s leren nieuwe partners kennen via internet. Dat kan via specifieke profielsites of chatboxen. Enkele tips. 

Vluggertje

Je komt in een omgeving terecht waarin de nadruk sterk op seks ligt. Stem je verwachtingen hierop af. Heel wat jongens en mannen die je via internet leert kennen, zoeken vooral anonieme en snelle seks. Natuurlijk kunnen er ook wel relaties ontstaan via internet, maar ga daar niet altijd van uit.

Wees eerlijk

Gebruik realistische en recente foto’s van jezelf, en lieg niet over je leeftijd of je ervaring met seks. Als je zelf twijfelt of de foto in een profiel echt is, vraag dan een tweede.

Maak duidelijk wat je wil

In een profiel kan je al gedetailleerd aangeven waarnaar je op zoek bent en ook wat je niet wil. Het is de beste manier om te verkrijgen wat je wil. En om misverstanden te vermijden.

Je date ontmoeten

Ben je zo ver om je date te ontmoeten, lees dan eerst de volgende tips: 

  • Ben je van plan om af te spreken met iemand die je via internet hebt leren kennen, probeer dan zoveel mogelijk te weten te komen over je date en maak vooraf duidelijke afspraken.
  • Sommige mannen op internet zijn bijvoorbeeld uit op seks zonder condoom (barebacking). Je kan ze vaak herkennen aan de Engelstalige termen die ze gebruiken, bijvoorbeeld BB. Raw. Bare. Skin2Skin. Anderen bieden betaalde seks aan. Zorg ervoor dat je weet met wie je te maken gaat krijgen als je afspreekt.
  • Neem altijd condooms en glijmiddel mee als je naar een afspraakje gaat, ook als je niet van plant bent om seks te hebben. Reken er niet op dat je date iets zal bij hebben.
  • Driekwart van de chatters spreekt meteen thuis af. Wanneer je voor zijn deur staat, is het moeilijker om nee te zeggen als hij anders blijkt te zijn dan je dacht. Afspreken op een neutrale plaats is dan vaak makkelijker. Pas als je zeker bent dat de andere persoon te vertrouwen is kun je naar zijn huis gaan.
  • Laat iemand weten met wie en waar je afspreekt. Dat is veiliger in het uitzonderlijke geval dat je afspraakje vreemd zou aflopen. Neem je gsm mee zodat je bereikbaar bent.
  • Vertrouw voor vervoer niet op de andere persoon. Anders kan jij niet weg wanneer jij dat wil.
  • Laat je niet overhalen om dingen te doen die je oorspronkelijk niet wilde. Maak duidelijk waar voor jou de grens ligt, ook als je partner ouder of meer ervaren is met seks.