Bij seks komen nogal wat lichaamsvochten kijken dus is het noodzakelijk om daarna je even op te frissen.

Hygiëne na seks

Seks is meestal een knoeiboel. In films zie je dat niet zo, maar na de seks kan je je best even opknappen. Als een vrouw rechtstaat na seks en de man is klaargekomen, dan loopt het sperma meestal uit de vagina.

Je houdt dan ook papieren zakdoekjes, toiletpapier, een keukenrol of een handdoek best bij de hand zodat je bed/zetel/…niet besmeurd geraken. Indien je vochtige doekjes gebruikt, let er dan op dat ze geen alcohol of parfum bevatten. Ze kunnen irritaties of ontstekingen aan de geslachtsorganen veroorzaken. 

Jezelf wassen na seks

Als vrouw kan je je wassen met wat lauw water. Met een douche of bad erna, ben je natuurlijk het meeste schoon. Gebruik sowieso geen zeep of shampoo om je geslachtsorgaan te wassen en al zeker niet inwendig. Ook specifieke vaginale wasemulsies zijn niet nodig.

Je kan natuurlijk ook een condoom gebruiken, dan blijft het properder. 

Plassen na seks

Voor vrouwen is het aangeraden om na seks te plassen. Hiermee plas je meteen alle bacteriën weg, die een rol spelen bij het ontstaan van een blaasontsteking. Het is een goede gewoonte om dus na de seks even naar het toilet te gaan.