Vrouwen masturberen door hun lichaam op diverse plaatsen te stimuleren: vulva, clitoris, schaamlippen maar ook tepels, borsten en billen.

Vingeren beperkt zich niet tot bewegingen in de vagina zelf. De hele omgeving van de vagina is er vaak bij betrokken.

Hoe masturberen?

  • Veel meisjes leren masturberen door in een positie waarbij ze op de buik liggen tegen hun kussen, een knuffel of een voorwerp 'aan te rijden'.
  • Je kan je vingers bij jezelf binnenbrengen en op die manier de vagina-opening en de G-plek (in feite de achterkant van het clitorisorgaan) stimuleren.
  • Sommige vrouwen richten de waterstraal tijdens het douchen op hun clitoris.
  • Je kan ook een vibrator of dildo gebruiken. Voor veel vrouwen helpen de trillingen van een vibrator om klaar te komen.

Lees meer over vingeren.

Gevoelige plekjes: clitoris stimuleren

vrouw masturbeert

De gevoelige plekken kan je stimuleren door te wrijven, te masseren of te strelen. Je kan jezelf prikkelen door te fantaseren, naar porno te kijken,....

Het clitorisorgaan is voor de meeste vrouwen de belangrijkste zone. Je kan de glans met twee of drie vingers masseren of de zone errond en eronder stimuleren. De meeste vrouwen liggen hierbij op hun rug.

Mag ik mezelf vingeren tijdens de menstruatie?

Jezelf masturberen tijdens je regels kan absoluut geen kwaad.

Je kan gewoon een tampon inhouden of maandverband gebruiken indien je niet meer veel bloedt. Een extra handdoek op bed is ook handig.

Als je niet met een vinger in je vagina gaat, dan maakt het zelfs geen verschil. Doe je dat wel, geeft het misschien wat meer 'viezigheid', maar verder houdt het geen risico's voor je gezondheid in.