Je kan met je tong de mond van de ander inglippen en langzaam de mond, tong en lippen verkennen. Doen jullie dat beiden dan spelen de tongen om elkaar heen.

Tongkussen is zoals een dans

Maar evengoed kan je de ontvangende partij zijn. Je vriend(in) komt dan met zijn/haar tong in jouw mond. Als jullie dit allebei doen, dan spelen de tongen om elkaar heen, als in een soort dans.

Tongzoenen is niet zo verschillend van gewoon zoenen, alleen gebruik je ook nog eens extra je tong om de mond, lippen en tong van je partner te verkennen.

Het is gemakkelijk om te beginnen met gewone kusjes te geven. Vervolgens kan je een beetje je mond openen en proeven als je je tong een beetje uitsteekt. Hierbij moet je je hoofd wat naar opzij buigen.

Verkennen en ontdekken

Kom je de andere tong tegen, dan kunnen jullie tongen wat met mekaar spelen. Draai niet alleen rondjes en doe het nog niet te wild aan, zo voorkom je dat jullie tanden tegen mekaar botsen. Verken met je tong ook eens de binnenkant van de wang, wissel jullie hoofden eens van kant, stop af en toe en kijk mekaar in de ogen, bijt eens zachtjes op mekaars’ lippen of zuig op de onderlip,…

Je kan je ogen sluiten of openhouden, zoals je zelf wil. Het is een beetje uitzoeken en verkennen totdat jullie samen een ritme vinden dat jullie beiden leuk vinden. Het leuke aan tongzoenen is dat het elke keer anders kan: eens trager en onderzoekender met veel kleine kusjes tussendoor, en dan wat heftiger en sneller,….

Vier goede tips bij het tongen:

  • zorg ervoor dat je gebit en tong schoon zijn en dat je geen slechte adem hebt
  • blijf ademen (door je neus!)
  • kus niet met liters spuug (tenzij je vriend(in) dat echt leuk vindt)
  • beweeg niet zo snel dat de ander zich afvraagt of hij een handmixer in de mond heeft

Beugel of baard bij tongkussen

Maak je geen zorgen over een beugel, bril of baard. Een beugel maakt je niet minder aantrekkelijk en zit ook niet in de weg bij het zoenen. Verhalen van aan de beugel opengehaalde tongen of wondjes aan het gehemelte kloppen niet. Meestal voel je een beugel niet eens zitten bij het kussen. En een bril of baard vormen, met een heel klein beetje handigheid, ook geen belemmering.