Eerst en vooral, je hoeft niet perse zelf de eerste stap te zetten. Misschien komt er wel iemand op jou af en hoef je alleen maar op de avances van deze persoon in te gaan. 

Wil je graag zelf iets ondernemen om een lief te vinden, dan kan je dit op je eigen manier doen. Je hoeft niet vol zelfzekerheid op iemand af te stappen om deze te versieren. Een relatie kan ook groeien uit een vriendschap of een klik met iemand op een dagje weg met een groep mensen.

Er wordt steeds gezegd dat je jezelf moet blijven bij een nieuwe vlam. Jij zal misschien wat stiller zijn, maar wie jou observeert kan jou ook al een beetje leren kennen. Onderneem dus regelmatig activiteiten, bv. met vrienden om zo nieuwe mensen te leren kennen en laat een beetje van jezelf zien in gesprekken.

Hoewel ik geen oversociaal iemand ben, kan je me ook geen muurbloempje noemen. Tot ik tegen een onbekende kerel moet praten.

Zwijgen is goud

Stap voor stap

Misschien durf je niet meteen erg open te zijn tegen iemand als die fysiek tegenover jou staat. Lukt dat misschien beter via sms of online? Dan is een datingapp zoals Tinder of een datingsite misschien wat voor jou. 

Zoek manieren waarop je een ander kan toelaten in je leven, stapje voor stapje. Zo zal je zelf ook minder verlegen worden bij die ander en beetje bij beetje meer durven. 

Ik ben best verlegen. Ook wat relaties aangaat. Ik weet vaak niet hoe ik moet reageren op jongens die mij benaderen.

verlegen meisje