Dit hangt van meer dan van jullie cultuurverschillen alleen af. Het is waar dat jullie niet dezelfde achtergrond hebben, en ook de communicatie kan moeilijker zijn. Maar het is zeker niet onmogelijk.


Normen

Wat moeilijk kan zijn aan een relatie met iemand van een andere cultuur, is dat die bepaalde zaken vanzelfsprekend vindt, die dat voor jou niet zijn. En omgekeerd. Vaak gaat het daarbij om normen en waarden over hoe je je als man of vrouw gedraagt in een relatie, over een gezin stichten, over wat kan en niet kan voor je getrouwd bent en als je wel getrouwd bent. Je partner en jij staan ook niet los van je familie. En jouw eigen familie kan ook verwachtingen hebben die niet gemakkelijk te negeren zijn. 

Interesses

Cultuur hangt soms samen met verschillende interesses. Maar vooral de sociale achtergrond speelt hierin een belangrijke rol. Komt je lief bijvoorbeeld uit Afghanistan, maar wel uit een middenklasse-gezin en jij ook, dan zullen jullie interesses niet al te ver uit elkaar liggen. Het is bij verschillen goed om zoveel mogelijk te bespreken wat jullie van elkaar verwachten. Wees eerlijk over wat je wel en niet wil veranderen. Verschillende interesses hoeven zeker niet tot problemen te leiden. Je zal er vaak alleen meer over moeten praten, naar compromissen zoeken en water bij de wijn doen. Als jullie elkaar ergens in het midden kunnen ontmoeten, dan is dat al heel veel.

Maar daarnaast kan het tussen jullie mislopen zoals het ook kan mislopen tussen partners die dezelfde cultuur hebben. Alleen de tijd zal het vertellen.