Het is niet altijd gemakkelijk om een goede balans te vinden tussen de tijd die je doorbrengt met je lief en je vrienden. Beiden zijn belangrijk. 

Het is langs de ene kant belangrijk om tijd door te brengen met je lief opdat jullie elkaar goed leren kennen en je relatie kan groeien. Vooral in het begin zijn jullie verliefd en zullen jullie automatisch veel zin hebben om bij elkaar te zijn. Het is net in die fase dat je nog wel eens van de wereld kan geraken en alles en iedereen rondom je vergeet, je vrienden inclusief.

Langs de andere kant, is het belangrijk om je vrienden te zien omdat zij uiteindelijk degenen zijn met wie je zal willen praten als je onzeker bent over je relatie. Je vrienden hebben je van hun kant ook nodig, om te praten en om plezier te maken. Gaat je relatie uit, dan is het zeker belangrijk dat je vrienden hebt bij wie je terecht kan. Vriendschappen blijven, als je jong bent, vaak langer bestaan dan relaties.

Tips:

  • Zorg ervoor dat je beste vriend(in) en je nieuwe lief mekaar kennen. Stel ze aan mekaar voor zodat ze weten wie die andere belangrijke persoon in jouw leven is.
  • Spreek af om met je beste vriend(in) regelmatig nog wat samen te doen onder jullie tweetjes, zonder anderen of je lief erbij.
  • Als het kan, vermeng dan jullie vriendengroepen. Zo kan je vriend(in) ineens andere mensen leren kennen, en kunnen jullie ook eens met iedereen binnen een groep afspreken. Dat kan de contacten vergemakkelijken.
  • Vermijd al te plakkerig te zijn of aan je lief te hangen als je beste vriend(in) erbij is. Zo voelt ze zich minder uitgesloten.
  • Al heb je nu minder tijd om je beste vriend(in) te zien, sms, bel, mail of facebook haar. Behoud het contact.
  • Praat erover. Vraag bij allebei begrip voor de tijd die je niet bij hen bent.