Het is normaal dat na het klaarkomen het sperma uit de vagina loopt, dat is immers de wet van de zwaartekracht.

Sperma lekt na het klaarkomen

Dat kan onmiddellijk na de ejaculatie of enkele minuten later, bijvoorbeeld als het meisje rechtstaat. De kracht van de ejaculatie heeft daar weinig mee te maken en het is ook niet zo dat het lichaam van een vrouw sperma “opneemt”. Indien je een condoom gebruikt, heb je daar geen last meer van en blijft het proper.

Je kan als meisje na seks best naar het toilet gaan, om eventuele bacteriën die tijdens het vrijen in de buurt van je vagina zouden zijn terechtgekomen, weg te plassen. Zo verlaag je het risico op blaasontstekingen. Erna kan je onder de douche springen of je vagina schoonmaken met lauw water.

Zaadcellen in lichaam van de vrouw na ejaculatie

Dat betekent niet dat je daardoor niet zwanger kan geraken. Bij een ejaculatie komen er gemiddeld 300 tot 500 miljoen zaadcellen vrij samen met het zaadvocht.
Het is dat zaadvocht met daarin het grootste deel van de zaadcellen dat naar buiten vloeit, maar er blijven altijd zaadcellen achter die via het slijmvlies van de baarmoeder op zoek kunnen gaan naar een eicel die klaarzit om te bevruchten.