Mensen verschillen veel van elkaar. Zo zal de ene lawaai maken, en de ander eerder een stille genieter zijn tijdens de seks of het orgasme.

Seks en kreunen

Kreunen is een normale reactie als je aan het genieten bent. Maar de ene persoon doet dat weinig hoorbaar, de andere persoon doet dat luidruchtig. Kreunen kan je lief ook leiden, want zo kan je lief merken dat hij of zij goed bezig is. Je kan dus met zuchten, lieve woordjes, aanmoedigingen of subtiele aanwijzingen, je lief helpen om het goed te doen. Het is meestal wel fijn voor je lief om feedback te krijgen en hij of zij kan het opwindend vinden dat je geluid maakt. Maar evengoed geniet je in stilte. In pornofilms wordt er weleens luid gekreund en met veel lawaai klaargekomen, wat niet altijd de realiteit is. 

Seks en privacy

Niet iedereen hoort graag mensen bezig die seks hebben en je kan het zelf ook vervelend vinden dat anderen jullie kunnen horen. Als je seks hebt op een plek die niet zo rustig is (bv. je slaapkamer in het huis van je ouders, op je kot in een studentenhuis), dan kunnen jullie er aan denken om het wat stiller aan te doen. Je kan bijvoorbeeld als je klaarkomt het geluid dempen in een kussen. Als het bed geluid maakt, leg je best de matras op de grond. Al kan ook die verhuis wat geluid maken. Je kan ook muziek opzetten.