Het is niet evident. Verliefd zijn is één ding, effectief een relatie beginnen is nog een grote stap verder.

Je kan je gevoelens niet bevelen. Je kan verliefd worden. Het is niet abnormaal om gevoelens te ontwikkelen voor je leraar en je zou zeker niet de enige zijn.

Enkelen gaan ook effectief een relatie aan met hun leraar. In sommige gevallen loopt dit goed af, in andere gevallen niet.

Weet dat een relatie met je leraar geen gelijkwaardige relatie is. Jullie hebben geen relatie waarbij jullie op hetzelfde ‘niveau’ staan. Je leraar is niet enkel ouder dan jij, hij is ook nog degene die heel wat te zeggen heeft over je schoolloopbaan. Het zet jou in een moeilijke situatie.

Stel dat je verliefdheid voorbij gaat en je wil de relatie eindigen maar hij niet. Het zou kunnen dat je dit niet durft omdat hij je zou kunnen buizen of het je op een andere manier lastig maken op school. Je voelt je dan verplicht om met hem te blijven.

Het zou ook lastig kunnen zijn voor je leraar. Stel dat hij je goede punten geeft en iemand ontdekt dat jullie een relatie hebben, zou hij beschuldigd kunnen worden en een schorsing krijgen. In gevallen waar het wel gebeurd is, raadt men de leraar aan om van klas te wisselen.