Om tot een orgasme te komen, ga je door een fase waarin allerlei fantasieën spontaan in je opkomen.

Je ex

Waaraan denk je net wanneer je fantaseert over je ex? Gaat deze fantasie echt over zijn of haar persoon of gaat het over bepaalde dingen die hij of zij deed? De manier waarop je ex seks en jouw lichaam aanpakte, die jou misschien opwonden? Zo kan je bekijken of de fantasie je iets leert over wat voor jou de echte turn-ons zijn.

Opwinding en orgasme

Iedereen raakt door andere dingen opgewonden. Als je aan het vrijen bent, ga je automatisch door een fase waarin je enkel "in jezelf" bent. In die fase sluit je de ander buiten en richt je alle aandacht op jezelf: op je eigen lichamelijke gevoelens, fantasieën en gedachten. Allerlei fantasieën (die je niet bewust kiest) duiken dan op. Net als dromen komen ze gewoon. Dat je dan aan iemand anders dan je lief denkt, is niet vreemd. Zulke fantasieën zijn alleen verwarrend als je fantasie en realiteit door elkaar haalt.

Fantasie en orgasme

Dat je over iets fantaseert, wil niet zeggen dat je dit in werkelijkheid ook wil. Het is niet omdat je fantaseert over seks met een vreemde dat je dat ook daadwerkelijk wil. Accepteer je fantasieën, want anders loop je het risico dat je die fase gaat vermijden en niet meer klaarkomt. Dit maakt het vrijen er voor geen van beiden leuker op.