Zeker niet, het is een volwaardige manier om een relatie te vinden. Informeer je wel goed en bereid je erop voor dat je doorgaans heel wat gesprekken en ontmoetingen zal hebben alvorens je iemand vindt waarmee je een ‘klik’ zal hebben.

Ook jongeren

Online daten wordt steeds populairder, ook onder jongeren. Eén koppel op zes zou elkaar op deze manier ontmoet hebben. 80% van de jongeren heeft al online geflirt, 12% is al eens verliefd geworden op iemand die ze via internet hebben ontmoet, en 7% heeft een relatie gehad met die persoon. Bij jongeren zijn vooral datingapps en sociale media populair. 65% van de Tinder-gebruikers is tussen 18 en 24 jaar. 

Datingsites

Datingsites worden vooral gebruikt door dertigplussers. Volgens datingsite Rendez-Vous is 36% van hun leden tussen 21 en 30 jaar, 52% tussen 31 en 40 jaar. De gemiddelde leeftijd is 33 jaar. 34% van de gebruikers zijn vrouwen en 66% mannen. Datingsite Parship vermeldt dat 85% van hun leden ouder is dan 30 en 76% hoogopgeleid is. 

Niet alleen voor seksdates

Datingsites en -apps worden inderdaad ook gebruikt door mannen en vrouwen die vooral op zoek zijn naar seksuele avontuurtjes. Maar dat is zeker niet altijd zo. Je kan zelf zien op de verschillende sites en apps welk soort publiek ze aantrekken en of je er gelijkgestemden zal vinden. Tinder staat bekend als een wip-app omwille van de focus op het uiterlijk, maar er zijn zeker ook gebruikers die op zoek zijn naar een relatie.