Rimmen wordt ook 'baffen' of 'anilingus' genoemd. De anus is gevoeliger dan de meeste mensen denken. In de anus bevinden zich veel zenuwuiteinden. Deze plaats is ook zeer intiem waardoor rimmen extra spannend kan zijn.

Tips voor rimmen

Bij het rimmen stimuleer je de anus met de mond, lippen en tong. Een echte handleiding voor kontlikken bestaat er niet, er zijn wel een aantal tips.

  • Je kan langzaam vanop de rug naar beneden zakken of van de vagina of balzak je een weg naar de kont likken.

  • Je kan ook elkaar kontlikken in het standje soixante-neuf.

  • Sommigen vinden het leuk om snel gelikt te worden, anderen verkiezen dan weer een rustiger tempo.

  • Ook de plaats waar er gelikt wordt verschilt. Sommigen ervaren de aars(opening) als zeer gevoelig, anderen hebben liever dat je errond stimuleert.

  • Je kan likken combineren met penetratie met een vinger, een dildo of vibrator.

  • Je kan ook vingeren en likken tegelijk.

Kontlikken en infecties

In de darmen zitten een aantal bacteriën die daar levensbelangrijk zijn. Ze kunnen echter wel voor infecties zorgen. De kans is klein, maar als je toch besmet bent geraakt met een bacterie of soa, vertel je het best aan je dokter. Die zal daarmee rekening houden als hij medicatie voorschrijft. Je kan je ook voor hepatitis B laten vaccineren.

Rimmen en hygiëne

Een goede hygiëne is belangrijk. Zorg ervoor dat je proper en gewassen bent. Kontlikken kan je bijvoorbeeld doen als jullie samen in bad of onder de douche zitten. Vochtige doekjes kunnen ook helpen.

Rimmen en risico op soa's of hiv

Bij rimmen loop je geen risico op besmetting met hiv. Er bestaat een kleine kans op een soa.

Er mogen noch ontstekingswondjes aan de aars aanwezig zijn bij de persoon die gelikt wordt, noch ontstekingswondjes aan de mond van degene die likt. Wil je zeker zijn dat je het veilig doet, dan gebruik je best een beflapje of een opengeknipt condoom.

Voorkom overdracht van hepatitis A en B door je te laten vaccineren. 

Gonorroe en shigella kunnen door rimmen ook overgedragen worden.