Ouders zijn tegen vanuit bezorgheid of omdat ze je lief geen goede partij vinden. Ben je ervan overtuigd dat je lief wel het vertrouwen waard is, probeer dan met hen hierover te praten. 

Bezorgde ouders

Ouders maken zich meestal zorgen of je seks hebt en of dat met wederzijdse toestemming en vrijwillig gebeurt. Ze zullen ook bezorgd zijn als jij en je lief niet gelijkwaardig zijn of als je erg jong bent. En ze zullen zich zeker zorgen maken als ze vermoeden dat je niet goed behandeld wordt door je lief. 

Praat erover

Indien jij goed weet dat er geen reden is voor bezorgdheid dan kan het helpen om met je ouders te praten over je relatie en ze de tijd te geven je lief te leren kennen. Als je ouders om principiële of religieuze redenen niet willen dat je een lief hebt, kan dit waarschijnlijk niet. Dan moet je zelf uitmaken of je ervoor kiest om toch je lief te zien. Je stelt je ouders misschien teleur en dan zal het moeilijk zijn om bij hen terecht te kunnen als je ruzie met je lief hebt, als je lief je slecht behandelt of als jullie uiteen gaan. Als je een leuke relatie hebt, dan is het vooral jammer dat je dit niet kan delen met je ouders.