Is het normaal dat ik al langer dan een week bruinverlies heb? Ik zou volgens de kalender morgen mijn regels moeten hebben (maar dat klopt heel zelden).

Advies

Onregelmatige cyclus

Het is niet abnormaal dat je bloedverlies hebt. Het bloedverlies lijkt je regels aan te kondigen. Waarschijnlijk is je cyclus niet regelmatig (je hebt bv. één keer 32 dagen tussen je regels zitten en de volgende keer 28 dagen, daarna 35 dagen,...). Als je nog niet zo lang menstrueert, wordt je cyclus normaalgezien regelmatiger na een aantal jaren (en bij gebruik van een aantal anticonceptiemiddelen). 

Tussentijds bloedverlies en doorbraakbloeding

Het kan ook gaan om tussentijds bloedverlies. Dit bloedverlies keert regelmatig terug en sluit niet noodzakelijk aan op je menstruatieperiode. Uiitzondering hierop is de doorbraakbloeding: die is in principe één- of tweemalig en komt voor als je pas de pil of een ander hormonaal anticonceptiemiddel bent beginnen nemen. 
 
Ik raad je aan om het bloedverlies een tijd bij te houden, bijvoorbeeld in je agenda. Zo breng je het in kaart en kan je, als het blijft aanhouden, ermee naar je huisarts stappen.