Sekspoppen zijn een seksspeeltje dat je kan gebruiken om te masturberen. Er zijn verschillende soorten: van de simpele opblaaspoppen tot de duurdere siliconen poppen.

Hoe gebruik je een sekspop?

Sekspoppen zijn gemaakt om geslachtsgemeenschap na te bootsen. In tegenstelling tot andere seksspeeltjes, hebben sekspoppen de extra eigenschap dat je een volledig “lichaam” voor je hebt. Zo lijkt het meer op seks met een partner.

Vrouwelijke sekspoppen hebben meestal drie gaten voor penetratie: mond, vagina en anus. Bij mannelijke sekspoppen wordt de penis ontworpen om penetratie mogelijk te maken.  

Er zijn verschillende soorten sekspoppen: van de simpele opblaaspoppen tot de duurdere siliconenpoppen. Ze verschillen sterk in prijs en kwaliteit van het materiaal.

Opblaaspoppen

Een opblaaspop is een plastic pop die je opblaast met je mond of met een pomp.

Je kan opblaaspoppen kopen in de meeste seksshops. Soms vind je ze ook in verkleedwinkels, als rekwisiet. Ze worden vaak verkocht als fopgeschenk, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest.

Omdat deze poppen met lucht gevuld zijn, zijn ze zeer licht. Het nadeel van opblaaspoppen is dat ze niet erg beweeglijk of realistisch zijn.

Gezondheidsrisico's

Om de opblaaspoppen flexibel te houden, worden er vaak weekmakers in het plastic vermengd. Deze stoffen zijn mogelijks kankerverwekkend. Je gebruikt bij deze poppen best een condoom.

Siliconenpoppen of Real dolls 

Poppen van silicone zijn realistischer dan opblaaspoppen. Hun geslachtsdelen zijn realistischer en vaak verwijderbaar om schoonmaken makkelijker te maken. Ook hebben ze buigzame gewrichten.

Een nadeel van deze silicone poppen is dat ze erg duur zijn. Ze zijn ook zwaarder en dus iets moeilijker om te verplaatsen. Deze poppen zijn eerder een nicheproduct. Je vindt ze enkel online.

Siliconen poppen zijn gemaakt van thermoplastisch elastomeer (TPE). Ze zijn bekend onder de Engelse (merk)namen Real dolls of Love dolls.

Seksrobots

De laatste jaren zijn er veel technologische ontwikkelingen geweest in het gebied van seksrobots of ‘sexbots’.

Op dit moment bestaat er een robotisch hoofd dat je op een siliconenpop bevestigt. De poppen kunnen met behulp van artificiële intelligentie praten en reageren op woorden en aanrakingen. Experts maken zich zorgen of het gebruik van robots met artificiële intelligentie (AI) voor seks wel ethisch verantwoord is.