Vooral het toompje, de eikel en de binnenkant van de voorhuid zijn erg gevoelige plekjes. De schacht is een minder gevoelige zone.

Toompje

gevoelige plekken penis

Bij veel mannen is het frenulum één van de gevoeligste plekken van de penis. 

Dit komt omdat er veel zenuwuiteinden geconcentreerd zijn. Het toompje bevindt zich aan de onderkant van de eikel en is pas zichtbaar als de eikel helemaal ontbloot is.

Het kan gestimuleerd worden bv. bij orale seks. De meeste mannen verkiezen zachte prikkeling. Te directe stimulatie kan onaangenaam aanvoelen. Sommige mannen komen al klaar bij de minste prikkeling ervan.

Eikel

Aan het uiteinde van de penis zit de eikel. De huid van de eikel en de brede rand onderaan de eikel (corona) zijn gevoelige plekjes.

Bij besneden mannen is het slijmvlies onderaan de eikel wat dikker. Dit kan een effect hebben op de gevoeligheid ervan.

Binnenkant van de voorhuid

De binnenzijde van de voorhuid, die bij het masturberen of aftrekken de eikel stimuleert, vertoont ook zelf doorgaans een grote gevoeligheid.

Balzak

De teelballen zitten opgeborgen in het scrotum. De balzak bestaat uit huid, zenuwen, spieren en bloedvaten. De balzak krimpt en zet voortdurend uit.

Er zit bijna geen vet aan het scrotum, wat het zeer gevoelig maakt. Scheer je de balzak, dan wordt de zone nog gevoeliger.

Aars

In de aars komen heel wat zenuwen samen. Hierdoor is het een heel gevoelig plekje. Veel mannen houden er van als hun partner de aars streelt, penetreert of likt.

Prostaat

Deze erogene zone zit inwendig. Prostaatstimulatie kan manueel gebeuren, met behulp van een anale dildo of via anale seks.