Een penisring zorgt er vooral voor dat je penis langer stijf blijft. Je hebt flexibele, vaste en aanpasbare cockrings.

Penisring: effect

penisring

De penisring wordt doorgaans voor 3 doeleinden gebruikt:

1. om een stevigere erectie te krijgen

Uit onderzoek blijkt dat het effect van een cockring sterk afhankelijk is van de persoon en het model dat gebruikt wordt. Producenten van penisringen zeggen dat de penis harder lijkt.

Men kan echter niet echt zeggen of meten of dit ook effectief zo is. Maar misschien is het gevoel bij seks het belangrijkste.

2. om een erectie (langer) te behouden

Penisringen kunnen hier inderdaad bij helpen, maar let op dat je niet overdrijft. Gebruik de cockring niet te lang of te dikwijls.

Anders loop je het risico dat de bloedvaten beschadigd raken door de langdurige afknelling. Dit kan dan weer schadelijk zijn voor de penis.

3. om de ejaculatie uit te stellen

Echter: cockrings hebben geen effect hierop. Het uitstellen van een orgasme vraagt oefening en bewustwording van signalen die je lichaam geeft voordat je klaarkomt.

Ook medische penisringen zijn bedoeld om een erectie (langer) te behouden en niet om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen.

  Soorten penisringen

  flexibele penisringen

  Flexibele cockringen zullen afhankelijk van het materiaal meer of minder aanspannen, maar passen in principe rond elke penis (en balzak).

  Voor deze cockrings is het 'one size fits mosts'. Ze zullen alleen maar meer of minder spannen, maar ze passen rond elke penis.

  vaste penisringen

  Vaste penisringen geven niet mee. De teelballen moeten mee door de penisring. Hier moet je je maat voor kennen tenzij de ring verstelbaar is met bv. drukknopen. 

  Meet hiervoor de omtrek van je stijve penis en de ballen op (rondom de basis, scrotum inbegrepen) met behulp van een lint. Deel dit getal door 3,1. Het getal dat je uitkomt komt overeen met een geschikte diameter voor je penisring. Rond sowieso eerder af naar boven. 

  aanpasbare penisringen

  Deze cockrings (van leer of neopreen) zijn gemakkelijker om aan te doen en om te verstellen. Ze werken met drukknopen of een plakband.

  Hoe de penisring gebruiken?

  • Gebruik glijmiddel en breng de penisring aan in halfstijve toestand.
  • De ring mag strak aanvoelen, maar mag niet gaan knellen of pijn doen.
  • Draag een penisring niet langer dan 15 minuten.