Een masturbator, flesh light of penissleeve is een soort van koker waar een man zijn penis in kan steken en heen en weer glijden. 

Hoe voelt een penishuls aan?

penis-sleeve
Credit: Loveware shop Mechelen

De binnenkant is het belangrijkste onderdeel van de masturbator. Een penishuls heeft textuur vanbinnen, en textuur geeft een bepaald gevoel. Het kan bv. lijken op het gevoel van orale, vaginale of anale penetratie. 

Daarom dat een masturbator vaak bobbels, ribbels en nopjes aan de binnenkant bevat. Een penishuls kan bv. vanbinnen zo gevormd zijn als de wanden van een vagina.

Hoe strakker het speeltje zit, hoe intenser de penis wordt gestimuleerd. Een beetje glijmiddel voelt “natuurlijker” aan.

Een penissleeve kan je zonder condoom gebruiken als je het speeltje kan schoonmaken. Dan kan je de sleeve meestal binnenste buiten keren of openen om hem te reinigen. Is het een gesloten speeltje, dan is het meestal ook een wegwerpexemplaar. Dan breng je best een condoom aan.

Een masturbator komt meestal voor in 1 formaat, maar is rekbaar waardoor elke penis er in past. Er zijn masturbators die uit minder goed materiaal gemaakt zijn en bv. snel scheuren.

Er bestaan masturbators die trillen. Die hoef je zelf niet heen en weer te bewegen. Je kan ze zelfs in slappe toestand gebruiken om een erectie te krijgen. Sommige mannen kunnen met behulp van deze toys dan ook klaarkomen zonder erectie.

Hoe gebruik je een masturbator?

  • Ga eerst op onderzoek uit voor je een masturbator koopt. Kies voor een masturbator met goede beoordelingen of vraag de verkoper om advies.
  • Je kan de masturbator voor gebruik in een bak met warm water of op de verwarming leggen. Dat geeft een fijn gevoel. Check of je speeltje waterproof is. Let vooral op met vibrerende masturbators: die kunnen doorgaans niet tegen water.
  • Smeer je penis en de huls met veel glijmiddel in. Gebruik enkel het glijmiddel dat op de verpakking vermeld wordt.
  • Bij sommige modellen moet je een erectie hebben alvorens je je penis erin kan schuiven. Als je penis nog niet stijf is, is het moeilijker om deze in zo'n speeltje te krijgen.
  • Was de penishuls achteraf met warm water en zeep. Laat eerst drogen voor je hem opbergt (op een propere plek).