Je stimuleert de penis oraal (met de mond, lippen, tong). Je doet dit door de penis te likken, te zuigen, deze te kussen of in de mond te nemen. Orale seks is de verzamelnaam voor beffen en pijpen.

Hoe moet je pijpen?

Stop niet zomaar die penis in je mond. Glij bijvoorbeeld likkend naar de top en speel met de eikel: wrijf erover, draai errond of geef hem tikjes. Pijp hem traag en dan weer snel. Dat maakt het allemaal spannender.

Zorg ervoor dat je lippen en je mond goed vochtig zijn. Open je mond ver genoeg en span je lippen over je tanden zodat je hem niet pijn doet. Zuig zacht, niet als een stofzuiger.

Voel goed aan wat hij wil en ga in op zijn signalen. Als je niet zeker bent dat je het goed doet, vraag dan gewoon wat hij ervan vindt.

Voorbereiding op het pijpen

De penis is best schoon en gewassen zodat je geen restjes smegma, urine of bacteriën in de mond krijgt of slechte geurtjes ervaart. Als je ook de zone rondom de basis van de penis en de teelballen wil stimuleren, is het handigst dat die zone onthaard is.

Gevoelige plekjes bij het pijpen

De eikel, de corona en het toompje bevatten de meeste zenuwuiteinden en zijn de gevoeligste zones. Sommige mannen houden er ook van dat hierbij de teelballen, het perineum of de anus worden gestimuleerd.

Variëren bij pijpen

  • IJsblokjes: neem ze in de mond terwijl je hem pijpt, het voelt heel spectaculair aan.
  • Smaakcondooms: ze geven een andere smaak aan de piemel. Kies voor smaakcondooms met een CE-label, die kan je ook gebruiken voor geslachtsgemeenschap.
  • Andere smaakjes krijg je met behulp van slagroom of chocolademousse.

Pijptechnieken

Er bestaan verschillende manieren om te pijpen:

IJsje likken

ijsje likken

Bij deze techniek lik je de penis alsof je een hoorntje met vanille-ijs opeet.

Je gebruikt voornamelijk je tong. De rest van je mond speelt een minder belangrijke rol. Het makkelijkst is om tussen de benen van je partner te gaan liggen. Rechtstaand is ook een optie.

Lik vanaf de ballen omhoog over de schacht en penis alsof je aan een ijsje likt. Je kan de eikel of het toompje, het kleine stukje huid waarmee de voorhuid vastzit aan de eikel, met het puntje van je tong likken. Op deze manier kan je zijn hele penis stimuleren.

Lippenstift

lippenstift

Bij de lippenstift-techniek ‘stift’ je letterlijk je lippen met zijn penis.

Gebruik zijn penis als optische lippenstift. Het is geen moeilijke, maar wel een verrassende manier om je partner te pijpen.

Begin met je lippen goed vochtig te maken. Schuif je lippen heen en weer over de eikel, net alsof je lippenstift op doet. Let wel op dat je alleen de zachte kant van je lippen gebruikt en niet je tanden. Je kan deze techniek zo snel of zo langzaam doen als je zelf wil.

Ploppen

ploppen

Bij het ploppen duw je de penis tegen de binnenkant van je wang.

De naam van deze pijptechniek komt van het geluidje dat je mond maakt terwijl je dit doet. Door af en toe je hoofd snel weg te trekken, “plopt” de penis uit je mond.

Neem zijn penis vast aan de schacht, en beweeg hem heen en weer in je mond. Duw met je hand de eikel telkens tegen de kant van je wang. Zo zorg je voor maximale stimulatie van de glans. Na een aantal bewegingen kan je je hoofd snel wegtrekken waardoor de penis uit je mond 'plopt'.

Vulkaan

vulkaan

De man heeft één of een aantal orgasmes zonder dat er sperma vrijkomt. Uiteindelijk volgt er een orgasme waarbij er wél ejaculatie plaatsvindt.

Door de opgebouwde spanning, kan het gevoel van ontlading groot zijn bij de ejaculatie. Te vergelijken met een vulkaan waaronder de lava borrelt, totdat deze uiteindelijk tot uitbarsting komt.

Deze pijptechniek vraagt behoorlijk wat uithoudingsvermogen en ervaring. Vooral voor koppels die elkaar op seksueel gebied goed kennen kan deze techniek een leuke afwisseling zijn.

Als je partner op het punt staat om klaar te komen, druk je voorzichtig met je duim net achter zijn teelballen, ter hoogte van het perineum. Zo wordt een zaadlozing geblokkeerd, maar heeft hij wél de ervaring van een orgasme. Na één of enkele zaadvrije orgasmes komt hij tot een hoogtepunt mét zaadlozing.

Kolibri

kolibri

Hierbij maak je met je tong hele snelle op-en-neer bewegingen.

Bij deze techniek gebruik je enkel je tong en in het bijzonder het uiteinde van de tong om de penis te stimuleren. Dit is een goede pijptechniek om het toompje, het gevoelige stukje huid waarmee de voorhuid vastzit aan de eikel, te prikkelen.

Maak met je tong snelle 'flapperige' bewegingen over de penis, net zoals de vleugels van een kolibri. Je kan deze techniek overal toepassen, van de teelballen tot aan de glans van de penis.

Ringtechniek

ringtechniek

Bij "de ring" gebruik je je handen om de illusie te wekken dat de penis dieper in je mond gaat.

Vind je het lastig als de penis van je partner te diep in je mond gaat? Dan kan je de ringtechniek proberen. Met je handen vorm je een ring waardoor je zelf kan bepalen hoe diep de penis in je mond gaat. Hoe nauwer de ring, hoe sneller je partner kan klaarkomen.

Maak vooraf je vingers nat met wat speeksel, zo glijdt het beter. Met je ene hand hou je de penis vast, zodat je zelf kan bepalen hoe ver hij in je mond gaat. Met de andere hand maak je met duim, wijs- en middelvinger een ring. Plaats de ring zo dicht mogelijk tegen je mond en laat de penis in en uit je mond glijden. Als je wil kan je de ring naar links en rechts draaien voor extra stimulatie.

Pijpposities

De makkelijkste houding is die waarbij de man zich recht voor jou bevindt. Jij knielt voor hem of neemt plaats tussen zijn benen.

Naast het standje 69, zijn dit de vier belangrijkste posities om in te pijpen:

Pijpen al zittend tussen de benen

tussen zijn benen

Dit is een comfortabele positie om hem oraal te bevredigen. Het is ook een intieme techniek, omdat je de ander recht in de ogen kan aankijken. Bovendien kan hij jou ook aanraken of stimuleren terwijl je hem pijpt.

Hij ligt op zijn rug en jij gaat tussen zijn benen liggen of zitten. Op deze manier kan je makkelijk afwisselen tussen pijpen en het kussen van zijn hele lichaam.

Pijpen met de rug naar hem toe

rug naar hem toe

Je partner pijpen terwijl je met je rug naar hem toe zit is een goede techniek voor de eerste keer orale seks. Je kan je tijd nemen om te oefenen en je volledig op de penis concentreren.

De man gaat op zijn rug op bed liggen. Jij gaat parallel naast hem zitten, in de richting van zijn voeten. Buig je voorover zodat je bij de penis kan. Doordat je je partner niet kan aankijken, ben je niet afgeleid en kan je focussen op wat je doet.

Geknield pijpen

knielend

Bij een geknielde pijppositie laat de man de controle aan jou over.

Door hem te pijpen terwijl je knielt heb jij de touwtjes in handen. Je kan hem oraal bevredigen terwijl je hem aankijkt, dat maakt het wat intiemer.

Hij zit op de rand van het bed of op een stoel. Hij leunt iets naar achter terwijl jij geknield voor hem gaat zitten. Zo kan hij passief genieten terwijl je hem oraal stimuleert.

Irrumatio-pijppositie

irrumatio

Bij irrumatio maakt de man penetratiebewegingen in de mond van de partner die op de rug ligt.

Deze techniek is passief voor diegene die oraal stimuleert. De man maakt in- en uitgaande bewegingen, zo hard, zacht, oppervlakkig of diep als beiden willen. Stoot hij te hard of te diep, dan vergroot dit de kans op een kokhalsreflex. Indien de man penetreert tot aan de huig, is hij aan het deep throaten.

Hoe deepthroat doen? Deep throaten is een pijptechniek waarbij je de penis diep in de keel neemt.

Klaarkomen in de mond of niet?

Als jullie allebei een soa-test hebben laten doen bij een arts, kan je door sperma in de mond te nemen geen soa’s of hiv krijgen.

Vind je het prettig? Ga ervoor. Vind je het niet fijn? Dan hoeft het niet.

Meer lezen over sperma in de mond krijgen of slikken bij het pijpen?

Veilig pijpen

Via orale seks kan je een soa doorgeven. Hoe kan je je tegen soa’s en hiv beschermen bij het pijpen?

Veelgestelde vragen

Is het normaal dat ik pijpen vies vind?

Als je pijpen niet prettig vindt, moet je het niet doen en zeg je dit ook gewoon tegen je partner. Je kan ook rekening houden met een aantal zaken als je het toch wil proberen.

Als je pijpen vies vindt vanwege het sperma, kunnen afspraken over klaarkomen of het gebruik van een smaakcondoom een hulp zijn. Je kan ook geen sperma in de mond nemen, of het bijvoorbeeld wel in de mond krijgen maar uitspugen.

Voor orale seks is het wel belangrijk dat de penis van je partner proper en gewassen is. Dit bevordert niet alleen de geur, maar zo zijn ook alle restjes van urine, smegma, bacteriën en zweet verwijderd. Je kan ook eerst samen douchen of daar pijpen.

Wat het ook fijner kan maken voor jou, is dat je partner zich ondertussen op jou toespitst en dat hij ook jou verwent.

Ben ik beschermd tegen soa's als ik mijn tanden poets voor of na het pijpen?

Nee, integendeel.

Poetsen of flossen maakt je mond kwetsbaarder voor een besmetting met hiv of een soa. Een tandenborstel kan immers kleine wondjes of bloedingen veroorzaken. Deze vormen ideale toegangspoorten voor een besmetting.

Mondwater verstoort tijdelijk het natuurlijke evenwicht in de mond. Dus noch vòòr noch na het pijpen is het een goed idee om je tanden extra te reinigen.

Kan ik zwanger worden door sperma in te slikken?

Nee.

Als je sperma inslikt, gaat dit door je spijsverteringsstelsel. Om zwanger te worden moeten zaadcellen via de vagina in de baarmoeder terechtkomen.

Kan je jezelf pijpen?

Een heel klein percentage van de mannen is zo lenig dat zij in staat zijn om zichzelf te pijpen. Dit wordt ook "autofellatio" (zelfpijpen) genoemd.

Je bent geen homo als je dat al eens hebt gedaan. Veel jongens of mannen zijn vooral nieuwsgierig en hebben al eens getest of dit bij hen kan.

Wat als ik sperma in mijn oog krijg?

Als sperma in contact komt met de ogen, kan het irritatie aan het slijmvlies veroorzaken. Je kan er echter geen soa’s of hiv door krijgen.