Plasseks is de combinatie van seks en plassen. Het heet ook wel pisseks, golden shower of watersports. Waar houd je rekening mee als je van plasseks houdt?

Plasseks: verschillende vormen

  • Plasseks kan gaan om het genot van urine: je eigen of andermans urine zien, ruiken, voelen, proeven of drinken. 
  • Het omvat ook het plassen zelf: iemand zien urineren of zelf over iemand heen plassen.
  • Voor mensen die houden van BDSM kan het op je laten plassen een gevoel van vernedering inhouden, terwijl dat de persoon die plast een dominante positie inneemt. 
  • Voor sommigen is het ophouden van de urine en het bevrijdende gevoel erna opwindend.

Urine drinken

Sommigen vinden het lekker om urine te drinken. Drink geen urine van iemand die veel medicijnen gebruikt. Afvalstoffen van medicijnen belanden in de urine. Door het te drinken krijg je ze binnen. 

Smaak van urine

Sommigen houden van een sterke urinesmaak en -geur. Anderen drinken veel water om de urine te verdunnen.

De smaak van urine verschilt naargelang wat je eet en drinkt. Koffie, asperges en broccoli geven een bittere smaak. Ananas en kaneel geven een zoetere smaak. 

Piss party’s

In sommige bars of op bepaalde feestjes zijn er speciale golden shower-gedeeltes ingericht. Er worden ook piss party’s georganiseerd, uitsluitend voor liefhebbers van plasseks.

Thuis grijp je best naar een flink stuk plastic om de grond of de meubels te beschermen. Makkelijker is het om plasseks in bad of onder de douche te hebben.

Kan je een soa of hiv krijgen bij plasseks?

  • Urineren op de huid is veilig.
  • Indien er urine in de vagina of anus komt, is er een kans op besmetting met sommige soa's. Vooral bij chlamydia en gonorroe kan de urine soakiemen bevatten. Er is een zeer klein risico op hiv indien er zich etter (pus) in de urine bevindt.
  • Let er ook op dat er geen bloed in de urine zit bij plasseks. Dit herken je door de roderoze kleur van de urine. Slik ook geen urine door waarin zichtbaar bloed aanwezig is.