Vooral vrouwen passen deze ontharingstechniek toe op de bikinilijn. Je kan de intieme zone epileren met behulp van een epileermachine en nog resterende haartjes verwijderen met een pincet.

Epileren in 8 stappen

  1. Met de nieuwste epileerapparaten kun je al epileren als de haartjes 0,5 millimeter zijn. Dat is vergelijkbaar met twee dagen niet scheren. Haren die langer zijn dan 1 centimeter knip je best eerst kort met een schaar.
  2. Neem een warm bad of douche. Je huid voelt dan soepel en zacht aan, zo kan je je makkelijker ontharen.
  3. Om ingegroeide haartjes te voorkomen, kun je de huid voor het epileren best zacht scrubben.
  4. Om de pijn te verzachten zijn er epileerapparaten met massagerollen of een verkoelend opzetstuk dat de huid wat verdooft. Epileren in bad of onder de douche zorgt er ook voor dat je minder pijn hebt. De warmte van het water kalmeert de zenuwuiteinden. Lees in elk geval eerst de gebruiksaanwijzing.
  5. Een epileerapparaat heeft soms ook een aparte epilatorkop voor gevoelige plekken zoals de bikinilijn. Met zo een kop worden er minder haartjes tegelijk uitgetrokken. Niet alle epileerapparaten zijn trouwens voor de bikinilijn geschikt.
  6. Gebruik je een pincet, neem dan een haartje vast met je pincet en trek het er met een snelle en krachtige ruk met de haargroeirichting mee uit.
  7. Met een epileerapparaat beweeg je best in een opwaartse beweging, tegen de haargroei in. Voor een gladder eindresultaat kan je ook nog eens met de haargroeirichting mee bewegen.
  8. Na het epileren verschijnen soms rode puntjes op de huid. Laat je huid dus tot rust komen. Vermijd te veel zonlicht en smeer je huid in met een vochtinbrengende of verkoelende crème.