U bent hier

/
Ik geniet niet met een condoom
Condoom
Ik geniet niet met een condoom
Ik-geniet-niet-met-een-condoom
Advies van de sekscoach

Als ik met een condoom vrij, ben ik minder gevoelig en geniet ik minder. Mijn lief vindt het wel leuk dat ik het met condoom langer kan uithouden, maar als ik een orgasme krijg dan is dit minder heftig. Bestaan er veilige condooms die mijn genot niet beperken?

Advies

Het is een vaak gehoorde klacht van mannen dat het genot bij het vrijen minder is met condoom. Daarentegen vinden veel mannen het een voordeel dat ze minder snel klaarkomen, iets wat de meeste meisjes ook weten te appreciëren. Toch voelt het net iets ‘anders’ aan dan zonder condoom.

Barrières

Dat is ook niet raar: er wordt namelijk een flinterdun laagje rubber over de penis geschoven. Ook het aanbrengen van het condoom vereist enige handigheid waardoor de sfeer even doorbroken wordt. Daarnaast kan het condoom psychisch een barrière vormen tussen jou en je lief waardoor onbewust het plezier van het vrijen vermindert. Het condoom is dan ook in de eerste plaats niet ontworpen om hetzelfde gevoel te behouden bij het vrijen, maar wel om ongewenste zwangerschappen te voorkomen en te beschermen tegen hiv en andere soa's

Gebruik een andere soort

We raden je aan om een aantal soorten condooms uit te proberen. Het kan best zijn dat jij en je lief meer gevoel hebben bij het vrijen met een ander condoom. Condooms hebben immers standaardeigenschappen qua dikte, lengte enzovoorts, maar toch voelen ze vaak heel anders aan bij het vrijen.

Sommige condooms zijn gemaakt uit ultradun materiaal om extra gevoeligheid te geven bij het vrijen. Daarnaast hebben dit soort condooms vaak een aangepaste vorm: het condoom is breder op die plaats waar de eikel komt te zitten en is terug smaller waar de schacht van de penis komt. Hierdoor wordt de gevoeligheid bij het vrijen vergroot en doe je het condoom makkelijker aan.

Sta er minder bij stil

Probeer een aantal soorten condooms totdat jullie een soort gevonden hebben die lekkerder aanvoelt. Probeer daarnaast ook de gedachte los te laten dat je met een condoom aan het vrijen bent. Ben je hier te veel mee bezig, dan vermindert dit al sowieso het plezier bij het vrijen en ligt dit eerder aan het feit je er te veel mee bezig bent.